El famós ChatGPT, el xat de l'empresa de recerca OpenAI que funciona amb intel·ligència artificial, diu que "encara" no ens hem de preocupar per la desaparició de les tasques que produeix un periodista i afegeix que la revolució de les màquines trigarà una mica, "encara".
Hi coincideix Susana Pérez Soler, periodista i doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. “Si volem un periodisme saludable, la tecnologia no hauria de substituir la persona: podem fer notícies escrites per màquines, però això no ha de substituir els periodistes que tenen bona ploma”, afirma.
Una de les eines d’intel·ligència artificial més utilitzades a les redaccions és la de l’empresa Narrativa. El Periódico, Mundo Deportivo o RTVE en són usuaris. Uun equip d’editors d’automatització corregeixen les imprecisions en què ha fallat el sistema i creen una llibreria d’expressions vàlides i correctes que la intel·ligència artificial podrà fer servir en el futur per generar el contingut amb les frases adients.
Una altra eina innovadora és la plataforma EarthPress, que s’emmarca dins el projecte SnapEarth per desenvolupar aplicacions basades en l’observació de la Terra. La plataforma és capaç de generar en temps real continguts periodístics sobre desastres naturals, des de terratrèmols fins a incendis forestals.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari