Notícies

 • El Col·legi de Periodistes organitza un curs d’anglès de nivell intermedi de 25 hores a la seva seu a Barcelona, a partir de l’octubre, gratuït per als seus membres. 

  Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  El jurat ha destacat la versatilitat del periodista al llarg de la seva trajectòria professional. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya felicitem el periodista per aquest nou reconeixement. 

  El col·legiat i ninotaire ha mort als 71 anys. L'actual junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol donar tot el seu suport a familiars, amics i companys.

  La seu de Girona estarà tancada del 17 al 21 de setembre, tots dos inclosos

  Assisteix gratuïtament a les jornades per a reactivar l’economia de les empreses i la recuperació de l’ocupació i el talent. El recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona és l'espai escollit per a reunir emprenedors, pimes i autònoms entre el 21 i 23 de setembre. Aconsegueix gratuïtament la teva entrada. 

  Podcàsting, canvi climàtic i periodistes que s'han passat a la política són alguns dels debats que tindran lloc en la jornada organitzada per l'Asociación de Periodistas de Aragón i l'Ajuntament d'Osca. Apunta-t'hi gratuïtament i no et perdis les ponències i tallers del pròxim 1 i 2 d'octubre. 

  Dilluns 5 d’octubre, finalitza el termini de presentació de treballs a la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, convocat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona.

  Els col·legiats i expresidents de la demarcació Terres de l'Ebre, Ximo Rambla i Sílvia Tejedor, van aprofitar el pregó de la Cinta 2020 de Tortosa per a defensar el periodisme de proximitat i alertar de les dificultats que té per a la seva supervivència.

  Els col·legiats i col·legiades teniu un 5% de descompte en la compra de bitllets d'autobús per a la ruta "Redescobrim Barcelona". Caldrà acreditar la condició de persona col·legiada, precol·legiada o membre del personal del Col·legi, presentant el carnet col·legial vigent o equivalent. 

  Consulta l'horari d'atenció de la teva demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els col·legiats i col·legiades també teniu disponible el telèfon 93 317 19 20 o el correu contacte@periodistes.cat per a qualsevol tràmit.

  Els diaris són superfícies poroses amb un nivell de transmissió del virus molt baix, segons indica un estudi elaborat per diverses institucions científiques. Per tant els locals de restauració i altres establiments poden continuar posant a disposició material de premsa i revistes als clients. 

  La Sala d'Actes de la seu de Barcelona del Col·legi tona a estar operativa després de l'estiu per acollir de nou actes, presentacions i rodes de premsa. Des del Col·legi es garanteixen totes les normes de seguretat en prevenció de la COVID-19 pel que fa a les mesures sanitàries i d'ocupació d'espais. Consulta la disponibilitat de l'espai a través de contacte@periodistes.cat

  Els periodistes i col·legiats del CPC, Sílvia Tejedor i Ximo Rambla, han estat escollits  enguany per l’Ajuntament de Tortosa com a pregoners de les Festes de la Cinta 2020. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que s’ha apostat per un “pregó excepcional, amb dos pregoners,” per a posar en valor que “durant molts anys, Ximo i Sílvia han participat de forma activa en les Festes de la Cinta, presentat nombrosos actes festius: el pregó, la proclamació de la reina i reina infantil, l'ofrena, així com molts altres actes de la ciutat".

  Els articles han de tenir una extensió màxima de 1.000 paraules i el jurat valorarà les bones idees, la frescor i la claredat de l'estil. La data límit per presentar candidatures finalitza el 30 de novembre. 

  Més d'un centenar d'alumnes han passat aquest any per la II edició de l'Escola d'Estiu organitzada pel Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes. La majoria dels alumnes han estat periodistes col·legiats en actiu, i els cursos amb més demanda i participació han estat "Storytelling persuasiu per a emprenedors de la comunicació", "Aprèn a editar vídeos amb el mòbil" i "Eines, apps i plugins per a periodistes". Aquesta edició ha estat especial per la pandèmia i s'han fet tots els cursos en línia en directe i de manera intensiva.