Quin poder real té l’extrema dreta dins del Parlament Europeu? Com han d’informar els mitjans sobre aquests grups? Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura t'explica quines respostes es van donar en el debat organitzat pel Col·legi de Periodistes i com el periodisme pot fer-hi front.
Un 10%. Això és el que va incrementar en vots l’extrema dreta en les passades eleccions europees. Malgrat que els pronòstics no es van complir, ja que s’esperava que arribessin a ocupar una tercera part del Parlament Europeu, es van imposar com a primera força al Regne Unit, França, Itàlia i Polònia. A més, a Hongria, Fidesz, la formació del primer ministre Víktor Órban, va guanyar amb contundència amb un 52% dels vots.
D’altra banda, aquests comicis van posar punt final a l’hegemonia del bipartidisme. Els populars van obtenir prop del 24% dels vots i els socialistes gairebé un 19,5%, així que entre els dos sumen un 43%, fet que els impedeix formar una gran coalició i, per tant, els obliga a pactar amb altres formacions. En aquest context, com a periodistes ens plantegem moltes qüestions sobre com hem de cobrir l'extrema dreta. Precisament això va portar al Col·legi de Periodistes a organitzar el passat 30 de maig un debat.
Pots llegir l’article sencer a
Report.cat
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari