• Consells dels Instituts Odontològics sobre la sensibilitat dental

    24 juliol, 2024

    La sensibilitat dental és un problema força comú que afecta a moltes persones, però sovint es considera una molèstia menor o fins i tot "normal", cosa que fa que no es tracti adequadament. En aquest article, Instituts Odontològics ofereix una explicació sobre què és la sensibilitat dental, com prevenir-la i consells professionals per a un tractament eficaç.

    Instituts Odontològics, 30 anys d'experiència i una xarxa de clíniques dentals pròpies
    Autor:
    Fr3nks
    Font:
    Pexels

    La sensibilitat dental es produeix quan les dents reaccionen excessivament a estímuls com el fred, el calent, o substàncies àcides. Aquest dolor es deu a l'exposició de la dentina, la capa interna de la dent, pel desgast de l'esmalt o la retracció de les genives. L'esmalt dental és la capa protectora externa de les dents, mentre que l'arrel dentària està envoltada per la geniva i pel ciment radial. Quan l'esmalt es deteriora o les genives es retreuen, la dentina queda exposada i pot provocar aquesta molèstia.

    Entre les causes més habituals es troben:

    1. Higiene bucal insuficient: Una neteja dental inadequada pot afavorir l'aparició de càries, les quals poden provocar la sensibilitat dental. A més, una cura deficient dels empastaments dentals pot contribuir al problema.
    2. Desgast de l'esmalt: Raspallar-se les dents amb massa força, utilitzar tècniques de raspallat incorrectes, o l'ús excessiu de productes d'emblanquiment dental pot desgastar l'esmalt. Altres factors com mossegar-se les ungles o consumir begudes gasoses amb freqüència també poden contribuir al desgast de l'esmalt.
    3. Bruxisme: Les persones amb bruxisme, que consisteix en el fregament o "cruspir-se" les dents de manera involuntària, sovint pateixen de sensibilitat dental a causa del desgast addicional de l'esmalt.

    Per minimitzar la sensibilitat dental, és recomanable seguir els següents consells:

    • Higiene bucal adequada: Utilitzar un raspall de dents amb filaments suaus i canviar-lo regularment. Evitar el raspallat agressiu per prevenir danys a l'esmalt i les genives.
    • Controlar la dieta: Reduir el consum d'aliments i begudes massa calents o freds, així com evitar les substàncies àcides com les begudes gasoses, que poden contribuir a la sensibilitat dental.
    • Visitar el dentista regularment: Les revisions periòdiques permeten detectar i tractar problemes abans que esdevinguin greus.

    Amb més de 30 anys d'experiència i una xarxa de clíniques dentals pròpies amb els millors professionals i tecnologia avançada, els Instituts Odontològics, t’ofereixen una atenció integral i personalitzada per a cada pacient. El Col·legi de Periodistes ha establert un acord exclusiu amb Instituts Odontològics, per oferir als col·legiats i col·legiades així com per als seus familiars, beneficis en els tractaments dentals. Aquesta col·laboració inclou una primera higiene gratuïta, subjecte a prescripció mèdica, i un descompte del 20% en tots els tractaments disponibles de l'InstitutConsulta més informació.

    Si necessites assessorament, posa't en contacte amb Instituts Odontològics a www.ioa.es o truca al 900 131 002. La teva salut bucal és important.

    Informació facilitada pels Instituts Odontològics.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.