Nascuda a Barcelona, Teresa Rubio va decidir dedicar-se al periodisme en una època en què poques dones ho feien. Una mostra d’aquesta discriminació és que a les redaccions no hi havia lavabos per a dones, i les seccions sobre les quals podien escriure es limitaven a la llar i moda.
Rubio va exercir com a corresponsal a Londres i París, i al seu retorn, el 1969, es va incorporar al Diario Femenino. Però després de sis mesos, ella i dues companyes van ser acomiadades per ser considerades massa progressistes.
Posteriorment, va esdevenir una de les fundadores del Mundo Diario, centrant-se principalment en la informació municipal i de barris. Aquesta tasca la va continuar al Diari de Barcelona, on ella i la periodista Margarita Rivière es van convertir en les dues primeres dones a incorporar-se a la redacció del diari barceloní. El 1978, va formar part de l’equip fundador d’El Periódico de Catalunya, on va treballar a la secció d’espectacles fins a la seva jubilació l’any 2002.
En l’entrevista, Rubio també aborda l’empresonament del periodista Josep Maria Huertas i l’edició del diari "Premsa en Lluita", la clandestinitat, el secretisme amb què treballaven i els mecanismes del règim per censurar la premsa.
L'entrevista completa de Teresa Rubio Rovira, juntament amb les de la resta de participants de la Memòria Oral del Periodisme Català, es pot visualitzar al Centre de Documentació Montserrat Roig. Per accedir-hi, cal enviar un correu a documentacio@periodistes.cat. Les entrevistes estan disponibles sota la llicència Creative Commons (CC-BY-NC-SA) i inclouen transcripcions detallades.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari