• El poeta que escrivia en diaris

    Laura Saula
    -
    2 setembre, 2019

    Aquest any es compleixen 200 anys del naixement de Walt Whitman, un dels poetes més influents dels Estats Units. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula t'explica la història d'un poeta que va començar la seva carrera com a periodista. 

    Walt Whitman en una imatge d'època

    Oh capità, el meu capità! Així comença un dels poemes més cèlebres de Walt Whitman, un dels poetes més influents dels Estats Units que aquest any celebra el 200 aniversari del seu naixement (el maig de 1819). Encara que la poesia sigui l’àmbit en què es va fer mundialment famós, el que molta gent no sap és que aquest autodidacte nascut el 1819 a West Hills, Nova York, va començar la seva carrera com a periodista.

    El 1838 va editar el setmanari Huntington Long Island i dos anys més tard va fer el salt cap a Manhattan, on va treballar com a periodista per al Broadway Journal, on escrivia ressenyes de teatre i òpera, cròniques del dia a dia, partits de beisbol i relats curts. Durant els següents anys també va escriure per altres mitjans de comunicació com el Long Island Star i va ser editor al Daily Eagle i el Freeman Brooklyn. En aquestes publicacions ja es podien veure les marques del seu estil característic, amb els anomenats whitmanismes, és a dir, la utilització de paraules inventades, així com els seus escrits que comptaven amb un marcat compromís social. Els seus àmbits d’interès anaven des de l’abolició de l’esclavitud i la pena de mort, passant per la millora dels salaris i dels drets socials.

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.