Mayra Cisneros va patir amenaces, intimidacions, censura i un segrest. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, l'equip de Fragmentados t'explica com és exercir el periodisme a Frontera, municipi situat al nord de Mèxic,
Exercir el periodisme a Frontera, una ciutat de Coahuila, municipi situat al nord de Mèxic, és viure sota sospita. Una periodista exiliada i ara desplaçada interna, dos reporters amenaçats i un alcalde que va declarar públicament que denunciaria a tots aquells que qüestionessin la seva administració, il·lustren el panorama de la llibertat de premsa en aquest municipi. Un país on ha hagut un augment de les agressions contra periodistes i, específicament, contra les dones que es dediquen a aquesta professió. D’acord amb l’organització de Comunicació i Informació de la Dona (CIMAC), una entitat formada per dones professionals de la comunicació a Mèxic, es van registrar 44 casos d’agressió contra dones periodistes només l’any passat.
“L’alcalde Florencio Siller Linaje es va molestar quan en un programa matutí vam fer un resum dels tancaments de campanya dels quatre candidats”, recorda la periodista mexicana Mayra Cisneros. Aquell mateix dia, el responsable de la ràdio La Poderosa, on treballava, va trucar-li per dir-li que el candidat a l’alcaldia no estava conforme amb la informació donada. “Et va escoltar al matí, quan vas dir que al seu míting no va tenir gent”, li va dir. Florencio Siller Linaje, també anomenat Lencho, era el candidat a l’alcaldia de Ciudad Frontera per les eleccions de 2018 per al Partit Revolucionari Institucional (PRI), eleccions que va guanyar, convertint-se en l’alcalde.
Pots llegir l’article sencer a
Report.cat
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari