• Demarcacions
  • La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi  ha donat a conèixer avui els guanyadors dels Premis Micro Obert i Micro Tancat 2023. Són els periodistes Susanna Sancho i Pol Benach, respectivament. El tercer premi, el Micro Daurat ha recaigut en el veterà periodista Josep Lluís Villa. Els Premis Micro es lliuraran el pròxim divendres 5 d'abril, a la seu del Col·legi a Tortosa. 

    LLiurament de premis del 2022

    La Demarcació convoca el X Premi Terres de l’Ebre de Periodisme i el II ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme, organitzats amb el suport de Repsol i del COPATE, respectivament. Els guardons volen promoure, alhora que reconèixer, els treballs periodístics que versen sobre qualsevol temàtica i sector relacionat amb les Terres de l’Ebre, en el cas del Premi, i els treballs de temàtica mediambiental, en el cas de l’ECOPremi. El termini per a presentar els treballs finalitza el pròxim 6 de maig.

    Aquest dijous al vespre s’ha inaugurat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'exposició Cara B, del fotògraf i bomber Francesc Plana. Un treball personal amb què Plana vol mostrar a través de 18 retrats, 18 històries de vida i de superació. La mostra, que s’ha portat a Tortosa a través de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, es podrà visitar fins al pròxim dia 29 de febrer al matí.

    La cinquena edició de la Nit de la Comunicació, organitzada per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, va ser aquest passat divendres una gran festa de retrobament i de reconeixement de la professió. Un total de 13 comunicadors i periodistes del territori van rebre una merescuda reconeixença a les seues trajectòries professionals. La periodista cultural Maricel Chavarría, per la seua part, va rebre el Premi Talent 2024.

    La Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes portarà a Tortosa l’exposició fotogràfica Cara B. Un projecte del fotògraf i bomber Francesc Plana, que amb les seus instantànies buscar reflexionar sobre els riscos inherents a la feina dels bombers i les bomberes.

    El pròxim divendres 2 de febrer celebrarem una nova edició d’una de les cites més importants organitzades anualment per la nostra Demarcació: la Nit de la Comunicació. En la seua cinquena edició s’hi reconeixeran 13 comunicadors i periodistes d’arreu de les Terres de l’Ebre i s’hi lliurarà el segon Premi Talent, que será per a la periodista cultural Maricel Chavarría.

    Olga Garcia Camps

    El desembre, el Report.cat va publicar un reportatge que portava per títol “El conflicte més mortífer” sobre l’elevat nombre de periodistes morts en la guerra entre Israel i Hamàs i les dificultats d’informar des de Gaza. Lamentablement, tres mesos després, el títol del reportatge encara és vigent i el nombre de periodistes morts a Gaza ja ascendeix a noranta-cinc, tot i que algunes fonts l’eleven fins a cent vint. Són les veus silenciades que han deixat de ser els ulls del món, que ja no informen del que succeeix a La Franja.

    Jordi Morató Bullido

    Sílvia Cóppulo, és una de les veus i les cares més populars del nostre país. Va començar a treballar a la ràdio amb dinou anys i, des de llavors, ha desenvolupat la seva carrera professional als mitjans audiovisuals, activitat que compagina amb la consultoria de comunicació, la docència i la investigació. Es tracta de Sílvia Cóppulo, una de les personalitats més rellevants de la història de la comunicació a Catalunya. Parlem amb ella sobre la seva trajectòria professional, especialment a la ràdio.

    Jordi Morató Bullido

    La ràdio aconsegueix una proximitat que no tenen els altres mitjans de comunicació. Per a molts oients habituals, aquelles veus que els acompanyen a casa, a la feina o al cotxe, entre molts altres llocs, són com part de la família. Aquesta sensació íntima, propera, personal, de formar part de les nostres vides s’entén per la importància que hi té l’oïda, però, sobretot, per la força de la veu, sobretot d’aquella que, dia rere dia, ens explica el món que ens envolta.

    Adrián Caballero

    No es tracta d’un mitjà emergent semiprofessional, ni tampoc d’un simple repositori per a les principals emissores. El pòdcast és una indústria que creix, a nivell d’audiència, a un ritme de deu punts anuals i que està previst que el 2026 generi, només a Espanya, fins a 590 milions d’euros. Cada cop els formats són més originals i professionals, les emissores troben noves audiències i les vies d’ingressos es multipliquen. El millor? Que la indústria parla de consolidació, però, també, que les emissores hi veuen un gran marge de creixement.

    Laura Saula

    La gent jove escolta la ràdio? Diversos experts adverteixen que la ràdio en directe no deixa de perdre força entre les noves generacions, que se senten més atretes per la televisió i per l'entreteniment digital i que, a més, perceben la ràdio com un mitjà associat al passat. 

    Terres de l'Ebre

    Ramon Berenguer IV, 26, prl, 43500 Tortosa, Tarragona, Espanya
    977 44 24 90
    667 98 49 40
    ebre@periodistes.cat
    A demanda.

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    27/03/2024 Barcelona
    26/03/2024 Vic
    26/03/2024 Tarragona
    25/03/2024 Barcelona