• Demarcacions
 • La conferència del periodista David Jiménez en el marc de l’Experiència de Periodista, programada inicialment per dilluns, 16 de març, queda posposada fins a nova data com a mesura de prevenció pel coronavirus.

  La visita del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, prevista pel 12 de març (19h) la seu de la demarcació de Tarragona, queda ajornada fins a nova data a causa de les mesures preventives per la situació del coronavirus.

  La presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Coia Ballesté, ha recollit una distinció en representació dels periodistes del Camp de Tarragona atorgada pel Port de Tarragona amb motiu del seu 150 aniversari.

   

  Els 20ns Premis Ràdio Associació han distingit en l’apartat a l’Excel·lència el col·legiat i vicepresident de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Esteve Giralt, per la seva tasca professional com a corresponsal de RAC1 durant els episodis del temporal “Glòria” i de l’explosió a la química IQOXE.

  La presidenta i el vicepresident de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté i Esteve Giralt, s’han reunit avui amb el cap de premsa de la direcció general de Protecció Civil, Marc Homedes.

  La revista FET a TARRAGONA ofereix una promoció especial per als membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya consistent en una subscripció anual a un preu reduït de 25 euros.

  Magda Durá

  La periodista maltesa Daphne Caruana es va veure sotmesa a 47 demandes pels seus reportatges on denunciava la corrupció a l'illa. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Magda Durá ens parla del llegat imparable de les seves investigacions.  

  Laura Navarro

  La dieta informativa dels catalans dibuixa dos blocs diferenciats que s'explica a partir de les seves preferències polítiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Navarro ens porta el tercer número de la sèrie "Com s'informen els catalans". 

  Jordi Pacheco

  Durant la segona meitat del segle passat, a les redaccions era freqüent la figura del capellà periodista qui, llevat d’algunes excepcions, esdevenia responsable de la secció de Religió dels diaris. La creixent desaparició de la informació religiosa als mitjans d’àmbit general, unit al fet que actualment els que s’ocupen del fet religiós siguin periodistes laics especialitzats, ha provocat que aquesta singular tipologia de professional de la informació hagi quasi desaparegut.

  Carme Escales

  Llengua i cultura marquen i defineixen els espais mediàtics a Bèlgica. Una cosa és Flandes, al nord i on parlen neerlandès, i l’altra Valònia, al sud, on parlen francès. Les audiències de televisions i ràdios i les preferències dels lectors de premsa escrita queden determinades, doncs, per un país construït a partir de dues comunitats que, en realitat,  –com reflecteix el consum dels respectius mitjans de comunicació– viuen d’esquena l’una de l’altra.  
   

  Alberto Escusol

  Després d’uns anys d’incertesa, els mitjans de comunicació tradicionals aprofiten la major capacitat de recursos i l’alta quota de mercat per ser l’alternativa confiable davant un entorn de desinformació i notícies falses. A més, les principals capçaleres de cada país atreuen més subscripcions, en un moment en què el percentatge d’usuaris que paguen per informar-se s’ha estancat.  Aquestes són les principals conclusions del Digital News Report 2019.
   

  Tarragona

  Carrer Emperador August, 5, 43003 Tarragona
  977 24 54 54
  977 24 54 54
  secretaria-tarragona@periodistes.cat
  De dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h

  Actes de premsa