• Demarcacions
  • Sílvia Espinosa

    El seu projecte vol entendre com serà la ràdio del futur a través del punt de vista de les dones joves que actualment treballen en aquest mitjà.

    Els assistents al sopar de l'any passat.

    El tradicional sopar per inaugurar l'estiu tindrà lloc el dijous 11 de juliol al restaurant La Rosaleda de la Devesa de Girona.

    La trobada és oberta a tots els periodistes, però, com sempre, el Col·legi assumeix bona part cost del sopar dels col·legiats.

    L'espectacle que es va fer a l'Auditori de Girona.

    Els dos espectacles, inspirats en els antics programes de ràdio amb veus i música en directe, van ser tot un èxit. 

    El 15 de setembre hi ha una altra oportunitat de gaudir del concert, al Teatre de Lloret de Mar. 

    Cursos a la seu de Girona.

    Aprofita els mesos de juny i juliol per aprendre noves habilitats i millorar el teu currículum! 

    Els artífexs dels tres espectacles que serviran per presentar l'Orquestra Filharmonia.

    El Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona crea una orquestra formada per músics no professionals que es presenta oficialment amb tres concerts d’homenatge al centenari de la ràdio a Catalunya.

    Els espectacles compten amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i del Centenari de Ràdio Barcelona, i s’inspiren en els antics programes de ràdio, que combinaven les intervencions dels locutors amb música en directe.

    La jornada es va centrar en el repte que suposa la Intel·ligència Artificial per al periodisme i va comptar amb una ponència d'Enrique San Juan i una taula rodona amb Jordi Grau, Carme Martínez, Jordi Ribot i Tura Soler

    L'esdeveniment va ser organitzat per Montse Codina, Marc Sureda, Josep Lluís Vidal i David Rueda, sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.  

    Neus Aldeguer

    El passat 21 de maig el Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrava un acte als Jardins de la Maternitat, per retre homenatge als professionals de la informació de més de trenta-cinc anys de col·legiació. Una commemoració que té lloc cada any i que és un homenatge a professionals de la informació que han viscut, des de primera línia, el canvi sofert pel periodisme, on han canviat les dinàmiques de treball.

    Aina Palomer

    La societat es troba en un moment de lluita de forces i és necessari prendre partit. Censures de pel·lícules LGTBI+, agressions, vexacions i assassinats a gent del col·lectiu tenen lloc, enmig d’una onada d’extrema dreta que estén discursos populistes.

    Carme Escales

    La llengua catalana està molt tocada. Fa temps que diferents estudis i enquestes ho deixen clar. Només cal sortir al carrer per adonar-se de la reculada. Però, com a la Gàl·lia d’Astèrix i Obèlix, hi ha un lloc on resisteix i de valent: la ràdio. Des de fa molts anys, les xifres dels EGM deixen clar el lideratge de les emissores en català, acumulant, això sí, com a mirall social, tots els mals d’un idioma contaminat, massa esquitxat d’anglicismes i de castellanismes, que va perdent cada cop més tot allò que el fa autèntic, la seva raó de ser.

    Elvira Altés

    En aquests 100 anys, des de l’arribada de la ràdio a Catalunya, les dones han treballat per assolir espais, presència, credibilitat i prestigi en aquest mitjà de comunicació. Després de les dècades d’invisibilitat que va suposar el franquisme, l’arribada de la democràcia va permetre que a les ones sovintegessin, cada cop més, veus femenines. Però actualment encara, malgrat el segle transcorregut, no s’ha obtingut la igualtat professional amb els homes, que continuen ocupant despatxos i franges matinals i presentant programes amb més pressupost i equip.

    David Meseguer

    Un dels grans reptes de la ràdio actual és fer atractiva la seva presència digital per captar noves audiències, principalment entre els joves, que en bona part han desconnectat de les ones. En aquest sentit, què s’està fent a casa nostra per aconseguir-ho? Quins són els formats i les temàtiques pels quals s’està apostant més en l’àmbit nacional pel que fa al pòdcast? Les experiències de Catalunya Ràdio, RAC+1 i PRISA Audio ajuden a dimensionar l’estat actual del pòdcast i permeten dibuixar com pot evolucionar el fenomen en els anys vinents.

    Girona

    Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
    972 20 91 62
    667 98 48 72
    secretariagirona@periodistes.cat
    Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    28/06/2024 Barcelona
    28/06/2024 Barcelona
    20/06/2024 Tortosa
    14/06/2024 Tarragona