• Demarcacions
 • Els dos periodistes estrenen els nous guardons de la Demarcació Catalunya Central: Josep Tomàs Cabot rep el Premi d'Honor 2019 i Quico Sallés, el Premi Periodista de l'Any.  El lliurament, previst el 25 de març, s'ajorna com a mesura preventiva pel coronavirus. 

  T’oferim quatre cursos presencials per fer a la seu de la Demarcació Catalunya Central, a Manresa, de març a juny. Comencem el 27 de març ensenyant-te les noves xarxes del community manager: Telegram, Tik tok i Twich.

  Taller a l'Institut Moianès

  L'Institut Moianès ha estat el primer dels cinc centres de la Catalunya Central que ha participat al programa "Premsa a les Escoles". Els altres són: FEDAC Manresa, Institut Molí de la Vila (Capellades), Institut de Tona i Col·legi Oms i de Prat (Manresa). 

  L’advocat va explicar l’angoixa i la pressió amb què va viure el judici al procés ahir al vespre, a Manresa, dins del cicle “Pessics de Vida”. Va ser entrevistat per la periodista Núria Bacardit.

  L'àpat amb la manresana Pilar Garcia, la primera sommelier de l'estat,  tindrà lloc el divendres 28 de febrer i cal inscripció prèvia. La iniciativa és impulsada per la Demarcació Catalunya Central i DEIM.

  El Lliurament del VII Premi Josep Maria Planes a la periodista Tura Soler va servir, un any més, per posar en valor el periodisme d'investigació. Soler va guanyar el guardó pel seu treball sobre el doble crim de Susqueda. 

  Magda Durá

  La periodista maltesa Daphne Caruana es va veure sotmesa a 47 demandes pels seus reportatges on denunciava la corrupció a l'illa. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Magda Durá ens parla del llegat imparable de les seves investigacions.  

  Laura Navarro

  La dieta informativa dels catalans dibuixa dos blocs diferenciats que s'explica a partir de les seves preferències polítiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Navarro ens porta el tercer número de la sèrie "Com s'informen els catalans". 

  Jordi Pacheco

  Durant la segona meitat del segle passat, a les redaccions era freqüent la figura del capellà periodista qui, llevat d’algunes excepcions, esdevenia responsable de la secció de Religió dels diaris. La creixent desaparició de la informació religiosa als mitjans d’àmbit general, unit al fet que actualment els que s’ocupen del fet religiós siguin periodistes laics especialitzats, ha provocat que aquesta singular tipologia de professional de la informació hagi quasi desaparegut.

  Carme Escales

  Llengua i cultura marquen i defineixen els espais mediàtics a Bèlgica. Una cosa és Flandes, al nord i on parlen neerlandès, i l’altra Valònia, al sud, on parlen francès. Les audiències de televisions i ràdios i les preferències dels lectors de premsa escrita queden determinades, doncs, per un país construït a partir de dues comunitats que, en realitat,  –com reflecteix el consum dels respectius mitjans de comunicació– viuen d’esquena l’una de l’altra.  
   

  Alberto Escusol

  Després d’uns anys d’incertesa, els mitjans de comunicació tradicionals aprofiten la major capacitat de recursos i l’alta quota de mercat per ser l’alternativa confiable davant un entorn de desinformació i notícies falses. A més, les principals capçaleres de cada país atreuen més subscripcions, en un moment en què el percentatge d’usuaris que paguen per informar-se s’ha estancat.  Aquestes són les principals conclusions del Digital News Report 2019.
   

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6, 08241 Manresa
  93 872 37 20
  catalunyacentral@periodistes.cat
  Dilluns i dimecres, de 16.30 a 19.30 hores, dimarts i dijous de 9.30 a 14.30 hores i divendres de 9.30h a 13.30h
  29 maig
  10:00-14:00 - Aula de formació