Quan acaba la projecció, l’aplaudiment que se sent a l’Auditori Enric Mirambell i Belloc de la biblioteca pública Carles Rahola ho diu tot. Els tres quarts d’hora de Muntem una ràdio? recullen una història, una aventura, desconeguda per a molts: els entrebancs tècnics, polítics i socials que van trobar les persones que, l’any 1924,van decidir crear les primeres emissores a Catalunya. També s’hi veuen els seus èxits: sense aquests, avui no celebraríem els cent un anys de ràdio catalana.
La conversa que ha seguit a la projecció l’han protagonitzada Margarida Moles, directora i guionista del documental, i Neus Bonet, presidenta de Ràdio Associació de Catalunya, sota la batuta de la també periodista Elisenda Vidal. Malgrat els seus inicis complicats, i que periòdicament hi ha gent que s’entesta a anunciar la seva mort, Bonet i Moles coincideixen a dir que la ràdio té molt de camí per córrer perquè és el mitjà més “immediat i fiable”.
Demà, fotografies i històries del gran reporter Tino Soriano
La XIII Setmana dels Rahola es reprèn demà, dijous, a les 6 de la tarda, a la Casa de Cultura de Girona, amb les fotografies i les històries d’un dels grans reporters contemporanis: Tino Soriano. El fotoperiodista compartirà les seves seves experiències a través del visionat de moltes de les seves millors fotos, en una conversa amb la periodista Sònia Cebrian.
La XIII Setmana dels Rahola vol oferir estones de pausa per escoltar històries i reflexions de professionals que tenen molt per compartir, lluny de la tempesta comunicativa dels pescaclics, la desinformació i la incertesa.
La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari