La 1a Nit de la Comunicació de la Selva va aplegar al Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella un centenar llarg d'assistents: sobretot, periodistes, professionals de la comunicació, però també polítics i altres persones interessades en la Intel·ligència Artificial, tema que va vertebrar la jornada.
Els “culpables” de tot plegat són Montse Codina, periodista col·legiada i responsable del servei de comunicació del Consell Comarcal de la Selva; Marc Sureda, periodista col·legiat i director de NOTIDIG; Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; i David Rueda, tècnic audiovisual i director de l’empresa Rueda Visuals. Ells quatre, sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Caldes de Malavella i el Consell Comarcal de la Selva, van tirar endavant aquest esdeveniment, que vol convertir-se en una trobada anual per intercanviar experiències, fer networking i explorar noves tendències en els àmbits del periodisme i la comunicació.
Després dels discursos protocol·laris -breus i amens, tot s'ha de dir-de l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; i del president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, el periodista expert en IA Enrique San Juan va oferir una ponència en la que va donar les claus imprescindibles per entendre aquest fenòmen que està canviant el món.
Tot seguit, la taula rodona per debatre si la IA és una oportunitat o una amenaça per al periodisme va comptar, a més de amb San Juan, amb els periodistes Jordi Grau, president de la Demarcació de Girona del Col·legi; Tura Soler, especialitzada en successos; Jordi Ribot, fotoperiodista i director de l’agèndia ICONNA; i Carme Martínez, directora de Ràdio Girona – Cadena SER. En general, tots van coincidir en què la IA pot ser una ajuda per al nostre ofici, però que sempre caldran periodistes "amb ànima" per explicar les coses com són.
Els discursos del vicepresident 4t de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i de Jordi Grau, tots dos reivindicant la vessant humana del periodisme, van cloure oficialment la vetllada, que es va arrodonir amb l'actuació de Mireia Pagès Farró, guanyadora del Premi Cançó en Català a la 60a edició dels Premis Recvll; i un aperitiu que va permetre a tots els assistents seguir comentant la jugada.
La I Nit de la Comunicació de la Selva va ser conduïda pels periodistes Mercè Sibina, delegada de TV3 a Girona; i Josep Borrell, periodista i gerent de la Fundació Carl Faust.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari