Els resultats de les darreres eleccions europees són força eloqüents: dels 720 escons del Parlament Europeu, 500 –gairebé el 70% - són ocupats per les forces polítiques de la dreta i la ultradreta. L’extrema dreta està representada per 40 partits polítics que ostenten 192 escons, el 27% del total; i en 16 països de la Unió Europea creix –en alguns, ostensiblement- el nombre de diputats ultres. Davant d’aquesta situació, el Grup de Treball posa el focus en la cobertura mediàtica d’aquests moviments polítics que mouen masses i es planteja les següents preguntes:
Quina responsabilitat tenen els mitjans de comunicació? És compatible la regulació dels continguts amb la llibertat de premsa? Cal una Llei de Llibertat de Mitjans com la que s’està tramitant al Parlament Europeu? És vigent més que mai aquell vell aforisme de McLuhan: el mitjà és el missatge?
Els convidats a participar en la taula rodona són Xavier Rius Sant, periodista, escriptor i especialista en temàtiques de drets humans i extrema dreta i Maria Dantas, activista d’UCFR, jurista i exdiputada del Congrés dels Diputats. La moderació anirà a càrrec de Joan Palomés, periodista, membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari.
Aquesta tercera sessió forma part del Cicle de debats que el Grup de Treball que en les darreres trobades ha analitzat el paper dels professionals de la informació i dels mitjans tradicionals i l’aplicació de la intel·ligència artificial, de la mà d’experts i periodistes de renom.
L'esdeveniment està obert a tothom interessat.
Si estàs precol·legiat/da o col·legiat/da i vols formar part del Grup de Treball de Periodisme Solidari, escriu-nos un correu a comunicacio@periodistes.cat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari