La sisena edició del Curs de Periodisme Especialitzat d'Alcanyís se centrarà en l'àmbit gastronòmic i turístic sota el lema “Viatjar per explicar-ho. Mirades que guien i alimenten”. La jornada reunirà professionals de la televisió, la ràdio, la premsa escrita i digital, per explorar les narratives i els models de negoci d’aquests sectors.
“Volem posar el focus en la importància d’explicar el turisme, els viatges i la gastronomia des d’una mirada periodística i també amb emoció i il·lusió de tenir impacte i permanència” afirma en el comunicat de presentació, Eva Defior, directora del projecte.
Ponents de primer nivell
El panell de ponents comptarà amb figures reconegudes com és la col·legiada Rosa María Calaf, periodista amb una extensa i destacada trajectòria a RTVE; David Jiménez, exdirector d'El Mundo i enviat especial a més de trenta països; Paco Nadal, periodista especialitzat en viatges i natura i director de documentals per a mitjans com El Viajero (El País) o Cadena Ser; Tino Soriano, fotoperiodista col·laborador de National Geographic i guanyador d’un World Press Photo i de cinc premis Foto Press, i Miguel Ángel Tobías, productor i director de cinema, creador de formats com ‘Españoles por el Mundo’, que abordarà els documentals de viatges.
En l'àmbit gastronòmic, hi participaran Mónica Escudero, coordinadora de El Comidista (El País); Yanet Acosta, directora del màster The Foodie Studies i premi Álvaro Cunqueiro de Periodisme Gastronòmic; Laksmi Aguirre, escriptora gastronòmica; i els periodistes gastronòmics David Remartínez i Miguel Ángel Almodóvar.
També es donarà espai a models i propostes de nínxol com la revista de cultura viatgera Altaïr Magazine, amb la seva directora Berta Jiménez Luesma, qui participarà en la taula rodona “Visita guiada entre el periodisme de viatges, la informació turística i els patrocinis. Noves narratives en l'espai digital”, juntament amb Agustín Rivera, premi Chaves Nogales; Cynthia Martín (redactora de viatges a Condé Nast Traveller); Isabel García (redactora de viatges a El Mundo); Esperanza Pamplona (subdirectora de desenvolupament digital d'Heraldo de Aragón); i Pablo Sagarra (redactor en cap de 20 Minutos).
Durant la jornada també s'ha reservat un espai per reflexionar sobre els temes centrals des d'una basant més acadmèmica de la mà de Santiago Tejedor, director del màster de Periodisme de Viatges de la UAB, que oferirà una conferència centrada en l'anàlisi docent. Per últim, el periodisme de viatges d'Aragó també serà protagonista amb ponents com Josu Azcona (director de La magia de viajar por Aragón); Pablo Perruca (director de Verde Teruel); Lourdes Funes (directora de Gente Viajera); Raquel Jiménez (periodista d'Aragoneses por el mundo); José Miguel Martínez Urtasun (col·laborador de El Periódico de Aragón i director de Gastro Aragón); i Eduardo Viñuales, periodista i fotògraf de natura.
El curs té com a objectiu principal ser un espai de formació i reflexió sobre la professió periodística. Des de la seva primera edició el 2019 ha acollit a més de 150 ponents en diverses temàtiques com la digitalització, l'esport, la cultura, l'economia i la ciència. Les inscripcions així com el programa sencer es pot consultar al diari La Comarca.
Gràcies a l'acord arribat amb la demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes, els col·legiats i col·legiades podeu participar en el sorteig de tres beques amb el finançament del 100% de la matrícula. Només cal escriure un correu a comunicacio@periodistes.cat. Els guanyadors rebran un correu electrònic el pròxim dilluns 15 de juliol de 2024.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari