• Gemma Nierga, protagonista del segon capítol del vídeo pòdcast PERIODISTES

    3 octubre, 2024

    Ja està disponible a la plataforma CaixaForum+ el segon capítol de la sèrie PERIODISTES. Converses sobre l'ofici, que té com a convidada la reconeguda periodista Gemma Nierga.

    Escolta el segon capítol del vídeo pòdcast "PERIODISTES. #2 Gemma Nierga"

    Gemma Nierga Barris (Girona, 1965) acumula més de trenta anys d'experiència dirigint programes de ràdio i televisió, i ha estat guardonada amb dos Premis Ondas. En aquest episodi, ofereix una autèntica lliçó de periodisme, compartint reflexions sobre l'art de l'entrevista, la importància de ser autèntics i la passió que sent per la seva professió, que ella mateixa defineix com "anar a caçar papallones".

    Al llarg d'una conversa de 55 minuts amb Albert Om, Nierga parla amb honestedat sobre els reptes del periodisme com és la precarietat que viuen els periodistes més joves. Comparteix valuosos consells i subratlla la importància de repreguntar sempre, ja que "els periodistes hem de fer de periodistes", diu amb fermesa. També destaca la necessitat d'inspirar-se en referents sense intentar copiar-los, perquè "entrevistem com som".

    Entre els molts temes que aborda, es reflexiona sobre la neutralitat en l'ofici, afirmant que mai ha volgut posicionar-se políticament, la qual cosa li ha donat força en les seves entrevistes amb polítics, ja que, en paraules seves, "no mullar-se" impedeix que tinguin informació personal sobre ella. 

    La periodista també qüestiona com les xarxes socials han alterat el context de les entrevistes. La difusió de clips breus del programa sovint distorsiona el missatge, ja que amb fragments de pocs segons o minuts no es té el context complet d'una intervenció extensa, un fet que desvirtua el significat original.

    Properes publicacions

    El primer episodi de la sèrie es va estrenar el passat 16 de setembre amb Jordi Évole com a convidat, coincidint amb l'acte de presentació del projecte. Els pròxims capítols es publicaran cada dues setmanes, sempre els dijous, hi seran: Ramon Besa el 17 d'octubre, Tura Soler el 31 d'octubre, Josep Cuní el 14 de novembre, Esther Vera el 28 de novembre, Josep Carles Rius el 12 de desembre, Cristina Gallach el 19 de desembre, Lluís Permanyer el 9 de gener i Txell Feixas el 23 de gener. El pòdcast es pot veure de manera gratuïta a la plataforma CaixaForum+.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.