El Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb el Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), el Sindicat de la Imatge UPIFC, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i la Unió de Periodistes Valencians (UPV), ha elaborat una guia que es presentarà oficialment el dijous 7 de novembre a les 18.30 h, en un acte amb la participació de destacats professionals i assessors jurídics.
L'acte començarà amb unes paraules de benvinguda per part Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes. Després se celebrarà una taula rodona amb Josep Cruanyes, advocat; Ana Jiménez, representant del SPC; Xavier Subias, membre de la UPIFC i Rebeca Pardo, membre del Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Cristina Calderer, membre de la Junta del Col·legi i responsable del Grup de Treball de Fotoperiodisme, moderarà la taula.
Durant la sessió, s’entregarà gratuïtament la nova guia als assistents, un document que recull els drets i límits en la cobertura fotoperiodística. Aquest document neix de la necessitat de protegir l'espai de treball dels fotoperiodistes, que sovint veuen limitat l'accés a esdeveniments d’interès públic. La guia vol respondre a la creixent criminalització de la fotografia, que redueix la transparència i complica la defensa de la llibertat d'informació i pluralitat. malgrat que el dret a la informació preval sobre el dret a la pròpia imatge, com explica el document que es presenta.
Aquesta guia s'inspira en el document “Drets i límits del Periodisme gràfic”, publicat per la Unió de Periodistes Valencians el 1998. Ara, el Col·legi de Periodistes, juntament amb el SPC, l'UPIFC, el CIC i la UPV, ha recollit situacions reals del sector per oferir una eina que protegeixi els drets d’informació i privacitat amb l'objectiu d'ajudar els professionals a treballar amb seguretat jurídica i a salvaguardar la llibertat de premsa.
INSCRIPCIONS
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari