• Vine a celebrar al Col·legi els 100 anys de la ràdio

    16 setembre, 2024

    La nostra Demarcació s’uneix a la celebració enguany del centenari de la ràdio a Catalunya amb una doble conferència que celebrarem aquest dijous, 19 de setembre. D’una banda, el periodista i fins fa poc president del consell rector de Ràdio Associació de Catalunya (RAC), Jordi Margarit, ens parlarà dels cents anys del mitjà radiofònic a Catalunya. De l’altra, la historiadora tortosina Maria Mestre, s’endinsarà en els 95 anys d’una ràdio local, de Ràdio Tortosa. L’acte serà moderat per l’home de ràdio i president de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, Josep Baubí.

    El periodista Jordi Margarit ha dirigit i presentat programes a Catalunya Ràdio, RAC 1, Ràdio Juventud de Cartagena, Ràdio 4 i Radio Espanya de Barcelona. També ha sigut guionista de programes de televisió com Catalunya des de l’aire de TV3 i ha col·laborat amb els diaris Avui, El Punt i Nació digital. A més a més, va ser director de l’emissora local Ràdio Rubí, col·laborador del diari digital Rubitv.cat i membre fundador de les Emissores Municipals de Catalunya (EMUC).

    Entre altres guardons ha rebut el Premi Òmnium Cultural de Ràdio (1994), Premi Ateneus de Comunicació (2004), Premi d'Honor de Comunicació (2012) i Premi Joan Coromines (2014)

    Per la seua banda, la historiadora tortosina Maria Mestre és filla de Lluís Mestre Rexach, qui va ser director de Ràdio Tortosa entre 1945 i 1984, motiu pel qual es podria dir que ha mamat ràdio. A més, Maria Mestre va col·laborar amb diferents mitjans de comunicació: Ràdio Tortosa, en la dècada dels setanta del segle passat; el setmanari La Voz del Bajo Ebro; Radio Joventut-Radiocadena espanyola Barcelona, i en la capital catalana també va fer tasques d’atenció a la premsa treballant per a la Fundació «La Caixa».

    Mestre, llicenciada en Geografia i Història i doctora en Història Comparada, Política i Social, ha dedicat la seua tesi doctoral a la figura del periodista i cronista de la Ciutat de Tortosa, Francesc Mestre i Noé. Ha publicat més d’un centenar de publicacions, entre les quals una dedicada al primer periòdic ebrenc en català: El Franctirador. Francesc Mestre i “La Veu de Tortosa”.

    L’acte d’aquest dijous, obert a tothom, tindrà lloc a la nostra seu (C/Ramon Berenguer IV, 26 de Tortosa), a partir de les 19 hores.

     

     

     

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.