El jurat, format pels periodistes Sílvia Berbís, Víctor Sorribes, Toni Orensaz, Eva Vicens i com a secretària la periodista i vicepresidenta de la Demarcació, Anna Ferràs, va premiar el poscast Converses de Prop per: «la seua originalitat, la recerca de personatges i veus; per donar una perspectiva global a partir de la mirada local i marcar l’agenda pròpia des del periodisme de proximitat».
El programa Ebrencs pel món, va merèixer el guardó, segons l’acta del jurat: «pel resultat meritori de l’adaptació d’un format reconegut, per assolir un complicat repte periodístic, molt ben resolt amb pocs mitjans per part de l’autor, amb una gran tasca de producció, per la qualitat visual aconseguida i l’impacte social generat».
Els reportatges d'investigació Les vides creuades de Campos Terré, va rebre el guardó, segons el jurat «per configurar una obra de recerca impecable, àmplia, complexa sobre la memòria democràtica i la repressió franquista local i territori, un nou exemple de periodisme d’investigació documentat, basat en fonts i arxius inèdits, per completar un episodi de les silenciades vivències de moltes famílies ebrenques».
Finalment, el programa El Delta del Ebre se hunde: SOS Cambio Climático, del pòdcast Carne Cruda, es va emportat el II ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme, pel que el jurat va valorar que oferiex una «visió àmplia però descriptiva dels problemes de subsidència i regressió del Delta de l’Ebre, l’alta qualitat periodística i radiofònica, la diversitat de fonts i veus, i la perspectiva globalitzadora que fa de la situació en un mitjà d’àmbit estatal».
Tots quatre guardonats van rebre un premi de 1.500 cadascun, gràcies al patrocini de Repsol que aporta 4.500 euros al Premi Terres de l’Ebre de Periodisme; i als 1.500 premis destinats pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) a l’ECOPremi.
Abraham Orriols, tanca l'acte
El periodista de TV3 Abraham Orriols va ser l’encarregat de cloure el lliurament de premis. En una conversa distesa, inclosa dintre del cicle Periodisme Sud i conduïda pel periodista i membre de la junta de la Demarcació, David Benito, Orriols va parlar de la professió del periodisme des d’una perspectiva de jove. Orriols va opinar sobre les oportunitats i perills que ofereix la professió des d’una visió totalment optimista i amb una força que omplia el recinte i deixava fascinats els assistents. Mentre la informació la facen periodistes, el jove periodista no veu intrusisme que certs influenciadors facen programes d’entreteniment; els joves es poden informar a través de les xarxes si ho fan amb les xarxes que gestionen mitjans; la intel·ligència artificial pot ser molt bon company de viatge d’un periodista per a fer tasques automàtiques i que no necessiten la mirada humana, són algunes de les opinions que va expressar a l’acte.
Podeu tornar a veure l'acte al nostre canal de Youtube: https://youtu.be/JVqPZJMb8EI
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari