• Esmorzar-debat sobre Angola: règim i control mediàtic

    12 setembre, 2024

    L'activista Isis Hembe, membre del Moviment Cívic Mudei, participarà en aquest esmorzar-debat per parlar sobre els drets civils i la llibertat de premsa sota el control del govern angolès. L'activitat tindrà lloc el pròxim dimecres 18 de setembre a les 10 h a Barcelona i està organitzada pel Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. Cal inscripció prèvia. 

    El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi organitza un esmorzar-debat sobre Angola i el seu complex context polític i mediàtic el pròxim dimecres 18 de setembre a les 10.00 h a la seu de Barcelona. L
    Font:
    Unsplash

    El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi organitza un esmorzar-debat sobre Angola i el seu complex context polític i mediàtic el pròxim dimecres 18 de setembre a les 10.00 h a la seu de Barcelona (Rambla Catalunya 10, principal). L’esdeveniment comptarà amb la presència d'Isis Hembe, activista angolès i membre del Moviment Cívic Mudei, un col·lectiu compromès amb la defensa dels drets civils i la llibertat d’expressió al país africà. Aquest debat s’emmarca dins del cicle d’activitats impulsat per l’Associació de Periodisme Fora de Quadre, que aquest setembre organitza diverses sessions a Barcelona i Sant Cugat del Vallès per tractar la realitat d'Angola.

    El país, governat pel Moviment Popular per a l’Alliberament d’Angola (MPLA) des de la seva independència de Portugal ara fa 50 anys, viu una situació de control governamental molt intens sobre els mitjans de comunicació, fet que limita la llibertat de premsa i la pluralitat informativa. Hembe aportarà la seva experiència com a cara visible del Moviment Mudei, que va tenir un paper destacat en l'observació de les darreres eleccions angoleses del 2022, així com en la publicació d’un informe que denuncia el fort biaix governamental dels principals mitjans de comunicació del país.

    Ara fa dos anys va morir a Barcelona, José Eduardo dos Santos, president d’Angola durant gairebé 40 anys. Dos Santos va viure els últims anys de la seva vida a Barcelona, on la família va sospitar d'un possible intent d’assassinat, que la policia catalana va descartar posteriorment. El recompte dels vots de les últimes eleccions d’Angola va anar a càrrec de l’empresa espanyola Indra. Tot i els vincles, per què parlem tan poc d’aquest país africà ric en petroli i diamants?

    INSCRIPCIONS

    Grups de treball:
    Periodisme solidari

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.