Els primers passos els va fer al diari La Actualidad Española i poc després va fer el salt al Tele/eXpres del qual fou redactor, cap de secció, subdirector i director.
El Tele/eXpres va ser el primer diari privat editat a Catalunya des de la fi de la Guerra Civil i es va caracteritzar per ser una publicació progressista, catalanista i lliberal. El testimoni de Costa mostra un altre vessant de la lluita per la llibertat de premsa: les decisions que els alts càrrecs van haver de prendre durant aquells temps.
L'entrevistador, Xavier Febrés, condueix al periodista a través d'alguns episodis de la fi dels anys seixanta i inicis dels setanta com la implantació de la Llei Fraga l'any 1966 i la cobertura de temes polítics delicats com la Campanya "Volem Bisbes Catalans" o el cop d'estat d'Allende al Xile. La conversa també aborda la seva participació en la fundació del Grup Democràtic de Periodistes i com aquest reduït grup va influir en la democratització de la professió i en els continguts dels mitjans de comunicació.
Després d'aquests anys que es narren en detall, Costa va ser membre del Consell d'Administració de Radiotelevisió Pública Catalana (CCRTV-TV3 i Catalunya Ràdio) de 1983 a 1998 i va formar part de l'equip fundador de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres projectes.
Gràcies a aquest fons documental, impulsat conjuntament amb l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, el seu llegat quedarà gravat i guardat en el Centre de Documentació Montserrat Roig. L'entrevista sencera de Pere Oriol Costa, així com la dels altres entrevistats, es poden visualitzar al Centre Documentació Montserrat Roig enviant un correu a documentacio@periodistes.cat. Les entrevistes estan publicades sota la llicència Creative Commons (CC-BY-NC-SA) i cada una disposa d'una transcripció.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari