• 5 llibres del periodista Gabriel García Márquez

    31 agost, 2023

    La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona ha rebut el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023. Des del Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes us recomanem cinc publicacions inoblidables d'aquest gran autor i periodista.

    Gabriel García Márquez va ser columnista, redactor d'editorials, crític de cinema, cronista, reporter, corresponsal i enviat especial.
    Font:
    Soledad Amarilla / Ministerio de Cultura de la Nación (Flickr)

    Gabriel García Márquez va ser columnista, redactor d'editorials, crític de cinema, cronista, reporter, corresponsal i enviat especial. Es va moure per totes les variants de la professió al mateix temps que escrivia obres narratives de ficció. Després que la biblioteca Gabriel García Márquez del districte de Sant Martí de Barcelona hagi estat distingida amb el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 us volem recomanar 5 publicacions del periodista colombià. 

    Cent anys de solitud

    Aquesta novel·la és considerada una de les obres mestres de la literatura universal que et transportarà al misteriós poble de Macondo. T'endinsaràs en la història de la família Buendía a través d'un gènere conegut com a realisme màgic. Descobriràs com la soledat, el temps i la memòria influencien la vida de les persones. 

    L'amor en els temps del còlera

    La mort de Juvenal Urbino deixa la seva esposa Fermina Daza enfrontada a la soledat. Florentino Ariza, un antic amant, decideix revivar el seu amor per ella. El llibre és una exploració de l'amor al llarg de tota una vida i com les passions poden sobreviure al pas del temps i totes les circumstàncies. 

    Crònica d'una mort anunciada

    Santiago Nasar serà assassinat pels bessons Vicario amb l'objectiu de venjar l'honor de la seva germana qui havia estat retornada la nit de noces per no ser verge. El crim és anunciat a molts habitants del poble, però ningú es pren les advertències seriosament ni fa res per evitar-ho. Una història de tragèdia i responsabilitat col·lectiva. 

    Memoria de mis putas tristes

    Un vell periodista decideix celebrar el seu norantè aniversari amb una jove i verge prostituta. Quan arriba al prostíbul es troba la noia dormint al llit i ell decideix no aprofitar-se'n. Des d'aleshores no pot deixar de pensar en ella i creu que s'ha enamorat per primera vegada a la seva vida. 

    Relato de un náufrago

    Narra la història real de Luis Alejandro Velasco, un mariner colombià que va sobreviure a un naufragi a la mar de les Antilles l'any 1955. Velasco va embarcar-se juntament amb set companys en un vaixell de l'Armada Colombiana que va ser enfonsat durant una tempesta. Deshidratació, fam i taurons són protagonistes d'aquesta història de supervivència. Originàriament, el text es va publicar al diari El Espectador, entre el 5 i el 22 d'abril d'aquell mateix any, en 14 entregues.  

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.