La periodista Elvira Altés va fer dilluns, Dia Mundial de la Ràdio, a la seu del CPC de les Terres de l'Ebre, un al·legat en favor del treball de la dona en un dels sectors que ella coneix molt bé, el radiofònic. Amb el seu projecte Dones a les Ones, que va endegar ara fa un parell d’anys, vol fer evident i reivindicar la presència de les dones en este mitjà al llarg dels seus gairebé cent anys d’història, per a trencar un cop més amb la visió androcèntrica amb què es narra la Història.
La seua reivindicació, que vol ser de justícia cap a les dones, la materialitza el 2021 amb una exposició sobre dones de la ràdio, que es va poder veure al Museu d’Història de Catalunya, i amb l’edició del llibre Dones a les Ones, on fa un repàs de la història de la ràdio contextualitzada en la història política i social de Catalunya. S’hi pot trobar des de la dona que sols donava les hores i poca cosa més a l’època franquista, a les dones actuals que encapçalen programes. Tot i que encara se’n veuen poques en els llocs de responsabilitat, segons valora Altés.
El projecte però continua viu, segueix recuperant històries de dones a les ones i ho fa a través de la web https://donesalesones.adpc.cat/ La pàgina inclou un banc de veus radiofòniques femenines, la trajectòria radiofònica i la imatge de cada locutora. Concretament dilluns es van poder escoltar dos locutores de Ràdio Tortosa, Luz Acero, de les pioneres, i l'actual directora del mitjà, Núria Móra. Altés va aprofitar per animar a totes les periodistes a que incloguen la seua veu en este banc de veus. El tècnic i impulsor també del projecte Dones a les Ones, Josep M. Adell, s’encarrega que es puguen escoltar totes les veus amb la màxima qualitat possible.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari