La intel·ligència artificial davant la desinformació: tecnologia de la imatge i projecte IVERES
10 març, 2023
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el projecte IVERES coorganitzen aquesta jornada el pròxim 20 de març, a les 11.00 h, a la seu de Barcelona per discutir sobre l'estat actual de la desinformació i com utilitzar la intel·ligència artificial per combatre-la. Cal inscripció prèvia.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el projecte IVERES coorganitzen la jornada "La intel·ligència artificial davant la desinformació el pròxim dilluns 20 de març, a les 11.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi.
Font:
Proyecto Iveres
La intel·ligència artificial (IA) està transformant el periodisme d'una manera molt ràpida, des de la creació de contingut a la distribució i anàlisi. Les redaccions d'arreu del món confien cada vegada més en eines i aplicacions d'IA per generar històries, filtrar dades o connectar amb les audiències. Una de les seves aplicacions principals és l'automatització de notícies.
Alhora la intel·ligència artificial té el potencial d'incrementar i combatre el problema de la desinformació en l'era digital. D'una banda, els bots i la tecnologia deepfakepoden difondre informació falsa a una escala i velocitat estratosfèrica. Els bots poden amplificar certs missatges a les xarxes socials mentre que les deepfakes es poden utilitzar per crear àudios o vídeos convincents, però falsos.
D'altra banda, la IA també pot detectar i combatre la desinformació. Els algorismes poden analitzar grans quantitats de dades per identificar patrons i anomalies que poden indicar informació falsa. El processament del llenguatge natural (NLP) pot ser utilitzar per analitzar textos en cerca de signes de manipulació.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el projecte IVERES coorganitzen la jornada "La intel·ligència artificial davant la desinformació el pròxim dilluns 20 de març, a les 11.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. L'acte se centrarà en l'estat actual de la desinformació, l'ús de les tecnologies contra la desinformació i la presentació del projecte IVERES.
Programa
11:00 h: Presentació a càrrec deMaria José Recoder, membre de la Junta de Govern del Col·legi
11:05 h: Revisió de l'estat de la qüestió amb Pere Buhigas i Montserrat Rigall (RTVE). La desinformació a escala nacional i internacional
11:40 h: Ús de tecnologies contra la desinformació. La manipulació d'imatges i detecció de notícies falses, amb Francesc Tarrés (UPC)
12:10 h: El projecte IVERES, amb Pere Vila (RTVE) i Santiago Tejedor (UAB)
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari