La revolució sandinista va ser un procés de transformació de Nicaragua a través de la reforma agrària, les campanyes d'alfabetització i de vacunació massives i la nacionalització de la banca i de les propietats del clan Smozoa. Aquell procés va seduir l'esquerra de tot el món. Què en queda avui?
El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza el debat "Nicaragua: Sandinisme o traïció" el pròxim dimarts 21 de març, a les 18.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Hi participaran Gabriela Serra, activista social i exdiputada al Parlament per la CUP i Ana Ara, membre del Col·lectiu de Dones de Matagalpa. Joan Palomés, membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari i periodista col·legiat, s'encarregarà de moderar l'acte.
L'any 2019 Daniel Ortega, president de Nicaragua i Rosario Murillo, dona d'Ortega i vicepresidenta de Nicaragua, van afrontar-se a un aixecament massiu de dissidència política. Milers de manifestants van protestar contra les retallades a la seguretat social i el deteriorament de la democràcia a través del bloqueig de carrers i la paralització del país. Fa una setmana un equip d'investigació de les Nacions Unides va concloure que el president Ortega i alts càrrecs del seu govern van cometre abusos contra els drets humans.
Segons l'informe, la policia juntament amb grups armats no autoritzats per utilitzar la força van disparar contra els manifestants de forma sistemàtica. Centenars de persones van morir durant les protestes on també els cossos policials i organitzacions aliades van cometre execucions extrajudicials.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari