• Persones que no són persones

    José Luís Gómez Galarzo
    -
    6 març, 2018

    El Col·legi de Periodistes va acollir l’Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans (GPRB) el passat 28 de febrer, un acte per reflexionar sobre els discursos i la construcció ideològica als mitjans de comunicació. José Luís Gómez Galarzo ens explica al Report.cat, setmanari digital del Col·legi, què va tractar l’Observatori i quines opinions van sorgir. 

    Immigrants en una barca al litoral de Líbia. Fotografia guanyadora del segon premi World Press Photo a la categoria de Noticies Generals | Foto: Massimo Sestini (AP)

    L’Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans és una iniciativa del Grup Barnils amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la discriminació i el discurs de l’odi que fomenten els mitjans de comunicació. En aquesta edició s’han intentat detectar notícies que contenguin discursos que facin referència a quatre discriminacions: antigitanisme, antropofòbia, islamofòbia i xenofòbia. La coordinadora de l’Observatori, Maria Manyosa, va afirmar que la responsabilitat recau en els ciutadans, qui han de detectar aquests discursos discriminatoris. Segons Manyosa, l’obligació dels ciutadans i els periodistes és treballar per la igualtat i no la discriminació. La reportera de televisió i activista afro, Lucía Mbomío, va afegir que la discriminació a la dona i les persones negres encara és present als mitjans de comunicació. 

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.