El pròxim 20 de febrer, de 17 a 20 h, a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona (Rambla de Catalunya,10), tindrà lloc l'acte Periodisme, reinventar-se per transformar el món que reunirà un grup d'experts per analitzar els reptes de la professió i discutir solucions per recuperar la confiança del públic en els mitjans de comunicació.
L'acte s'iniciarà amb una benvinguda a càrrec de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i de Jorge Dobner, periodista col·legiat i fundador d'En Positivo.
Recuperar la confiança en la informació i en els mitjans
La primera taula rodona comptarà amb la participació d'Esther Vera, directora del diari ARA; Georgina Ferri, directora de Betevé; Josep Carles Rius, president del Consell de la Informació de Catalunya; i Maria José Recoder, professora i exdegana de Periodisme a la UAB, a més de coordinadora del Grup de Treball d’Universitats del Col·legi de Periodistes. La taula serà moderada per Adrián Caballero, periodista, professor universitari i subdirector de Report.cat. El debat se centrarà en el rol del periodisme en l'actual escenari mediàtic i com recuperar la confiança dels ciutadans en la informació.
Més periodisme, menys desinformació (i més tecnologia)
La segona taula rodona reunirà experts com Joan Cañete, periodista d'El Periódico i director d'estratègia de Prensa Ibérica; Isabel Garcia Pagan, subdirectora de La Vanguardia; Lorenzo Marini, CEO de Verificat; i Eva Domínguez, experta en nous formats periodístics. Junts analitzaran els reptes per captar l'atenció d'una ciutadania cada cop més distanciada del consum informatiu. Aquesta sessió estarà moderada per Enrique San Juan, periodista expert en intel·ligència artificial i comunicació estratègica a En Positivo i professor del Centre de Formació del Col·legi de Periodistes.
Una jornada amb propostes de valor
A més, els assistents podran escoltar figures com Steven Pinker, psicòleg experimental i escriptor canadenc reconegut per Time com una de les 100 persones més influents; Victor Pickard, acadèmic nord-americà i autor de Democracy Without Journalism?; Cathrine Gyldensted, periodista danesa pionera en periodisme constructiu; i Johan Norberg, investigador i historiador suec.
Com a tancament de l'esdeveniment, es presentaran les conclusions principals i es posaran sobre la taula propostes concretes en un diàleg entre Eduard Ramos, consultor en gestió del canvi i responsable de formació d'En Positivo, i Cristina Grao, periodista i responsable de continguts d'En Positivo.
Aquest acte coincideix amb dues efemèrides importants: el 40è aniversari del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el 10è d'En Positivo, un doble motiu per reflexionar sobre el present i el futur de la professió.
En Positivo és un mitjà digital que ofereix una visió complementària de la realitat. Pioner en periodisme constructiu i de solucions a Espanya, ha publicat més de 13.000 notícies constructives i de solucions. L'any 2014 es va crear l'Associació sense ànim de lucre En Positivo de Periodisme Constructiu.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari