Els degans del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, i de l'Audiovisual, Francesc Llobet, alerten que el canvi de model que experimenten els mitjans públics catalans provoca danys col·laterals molt importants al sector de l'audiovisual
Davant la delicada situació que travessen els mitjans de comunicació públics, el Col·legi de Periodistes de Catalunya va realitzar el passat 10 de juliol una roda de premsa juntament amb Francesc Llobet, degà del Col·legi de l’Audiovisual de Catalunya, i Sílvia Heras, presidenta del grup de mitjans públics del Col·legi de Periodistes.
Durant l’acte, Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va remarcar que “s’està accelerant un canvi de model dels mitjans públics que està provocant molts danys col·laterals”, repercutint en la “destrossa del teixit audiovisual català”.
Francesc Llobet, degà del Col·legi de l’Audiovisual de Catalunya, reafirmava aquesta posició i considerava que “necessitem gestors implicats en el procés de producció que modernitzin i facin rentables les estructures d’aquestes empreses públiques, que han demostrat ser pioneres quan han estat ben gestionades”.
En referència a l’ERO anunciat a TV3 i Catalunya Ràdio, Sílvia Heras el va definir com “l’ERO més gran que s’ha produït mai en cap mitjà de comunicació català”. “Només demanem que es negociï i s’aturin els rellotges”, ha conclòs. Una negociació que, segons Josep Maria Martí, és necessària, perquè “si no hi ha diàleg, pot ser una situació irreversible per als mitjans públics, que cada dia són més febles”.
Amb el suport d’ex-degans del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí també va recordar com la reducció de professionals de la comunicació té una repercussió directa en la qualitat i la competitivitat. Una reducció que només fa que posar en perill la funció social dels mitjans públics de donar una informació de qualitat, respectant la independència i professionalitat dels periodistes.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari