El Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat reconeix els millors mitjans en tres categories: en llengua catalana, europeus i internacionals. L'objectiu principal d'aquest premi és promoure el rigor i l'excel·lència professional entre els editors i editores dels mitjans de proximitat, així com impulsar una mirada europea i internacional per identificar les novetats del sector. Per tal de conèixer els treballs guanyadors, els premiats de cada categoria compartiran els seus casos d’èxit, explicant les seves experiències i bones pràctiques. A banda, es farà un reconeixement a la ‘trajectòria professional’ i 'a la qualitat de la publicitat'.
Una de les principals novetats és l’ampliació del nombre d’observadors internacionals i europeus que han estat encarregats de detectar els mitjans de proximitat que poden ser candidats als premis. A més, la categoria “Unió Europea” de la primera edició passa a denominar-se "Europea" per poder incloure també els mitjans del Regne Unit i garantir una representació més àmplia.
Durant l’acte també hi haurà espai pel debat i la reflexió, amb dues ponències sobre la situació dels mitjans de proximitat al món. En la primera hi participarà Dr. Jonas Ohlsson, director de Nordicom, que sota el títol “Cap a un mercat sostenible per al periodisme local: Perspectives els països nòrdics” abordarà el desenvolupament financer i estructural dels mercats dels mitjans de comunicació a la regió nòrdica. Per altra banda, Lindsay Green-Barber, experta en estratègia i avaluació de l'impacte en mitjans i comunicació als Estats Units, farà una ponència anomenada “Més enllà dels titulars: La lluita dels EUA per les notícies locals com a bé públic”.
En acabar, els assistents podran gaudir d’un sopar a peu dret al mateix Paranimf de la UB, on continuarà l’intercanvi d’experiències i idees entre els professionals del sector.
Els col·legiats/des que desitgin assistir a la segona edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat poden fer-ho enviant un correu a iserrano@amic.media
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari