La proposta és una oportunitat per promoure el pluralisme, la independència i la transparència en els mitjans de comunicació europeus.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya va participar en un debat sobre la proposta de la nova Llei Europea de Llibertat dels Mitjans de Comunicació el passat 31 de maig al Parlament Europeu. Aquesta llei té com a objectiu establir un marc normatiu que promogui el pluralisme, la independència i la transparència en l'ecosistema mediàtic europeu. Aquesta jornada va ser organitzada per l'eurodiputada Diana Riba, del Grup Parlamentari dels Verds Europeus.
La sessió va comptar amb la presència de representants de mitjans de comunicació, polítics i altres actors rellevants en l'àmbit de la comunicació. Aquest fòrum va oferir una oportunitat única per intercanviar opinions i aportar idees constructives per tal de millorar la proposta de la nova Llei de Mitjans de Comunicació.
-
Pressions i amenaces: El text subratlla que els mitjans de comunicació i els periodistes s'enfronten a un ambient hostil, amb diverses formes de pressió i amenaça. Això pot incloure amenaces verbals o físiques, així com linxaments a les xarxes socials. La legislació proposada busca protegir els periodistes i garantir la seva seguretat en l'exercici de la seva professió.
-
Programes espies: El text assenyala que la legislació proposada preveu sancions per als governs o institucions que utilitzin programes espies contra periodistes, responsables de mitjans de comunicació o els seus familiars. Aquesta mesura té com a objectiu protegir la confidencialitat de les fonts dels periodistes i garantir la seva seguretat.
-
Transparència i diversitat en els mitjans de comunicació: La legislació proposada també busca fomentar la transparència en el sector de la informació. S'estableixen requisits perquè els mitjans de comunicació divulguin informació sobre qui finança i/o dirigeix l'empresa. A més, es demana als estats membres que evitin les grans concentracions de mitjans de comunicació en poques mans, afavorint la diversitat de publicacions i plataformes per garantir la pluralitat d'opinions i la llibertat editorial.
També pots recuperar la conversa entre Christian Wigand, portaveu de Justícia de la Comissió Europea i Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya, sobre la nova llei de mitjans de comunicació.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari