El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza "L'arquitectura de la desinformació i el neocolonalisme digital", un acte obert el públic per parlar del tema que més preocupa als professionals del periodisme: la desinformació. El panell de ponents estarà format per Aldo Salgado, especialista en mitigació de la desinformació, Taiza Brito, periodista i corresponsal freelance per a mitjans del Brasil, Carlos Bajo, periodista i investigador social i Josep Ramon Giménez, periodista i membre del Grup de Treball, qui moderarà l’acte. La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes acollirà l'acte el pròxim dimarts, 11 de juliol, a les 18.00 h.
La desinformació i les operacions d’influència són una gran amenaça cibersocial per a la democràcia. Hi ha empreses que ofereixen els seus serveis mercenaris a grups de poder econòmic i polític que poden impunement manipular les campanyes electorals i capgirar els resultats electorals. Són empreses, sovint de reconegut prestigi en el nostre àmbit cultural, que aterren a països llatinoamericans, i els colonitzen digitalment.
Posen en marxa campanyes d’influència i de desinformació per influir en el vot, desarticular moviments socials o crear frontgroups que representen els interessos d’una empresa o sector. A través de les plataformes digitals, les xarxes socials o les aplicacions fan fortuna en països com Guatemala, El Salvador, Hondures, Mèxic o un dels més escandalosos, Brasil.
El Grup de Treball de Periodisme Solidari és el grup més antic del Col·legi, va ser creat el 1995, i des d'aleshores treballa per la diversitat dels mitjans i la justícia social, ha organitzat nombrosos debats, convenis amb ONG que treballen per la pau i els drets humans, entre moltes altres activitats.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari