El Col·legi de Periodistes considera que, una vegada més, s’ha perdut l’oportunitat de nomenar els nous representants del Consell de l’Audiovisual de Catalunya a partir de criteris d’independència i professionalitat.
També lamenta que s’utilitzi la majoria parlamentària per escollir-los exclusivament amb criteris d’afinitat política. El Col·legi de Periodistes creu que ja n’hi ha prou que els organismes públics vinculats al món de la comunicació, que haurien de ser independents, siguin ocupats per persones que tenen una marcada fidelitat política i sense preparació en l’àmbit comunicacional.
En aquest sentit, val la pena recordar que el CAC va néixer amb la funció de vetllar pel pluralisme, no de reproduir les lògiques parlamentàries o governamentals. Difícilment es poden exercir tasques d’arbitratge quan s’està clarament marcat per un color polític i quan no es coneix de prop l'exercici de la professió.
Defensar que no cal una formació específica per ser membre del CAC és com dir que es pot formar part del consell d’administració d’un banc sense tenir nocions d’economia. El que ha passat al CAC ja va ocórrer al Consell de Govern de la CCMA.
Des del Col·legi de Periodistes, veiem la manera com s'ha resolt la composició del CAC com una regressió democràtica en els organismes de control dels mitjans de comunicació.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari