• La guerra de les desinformacions

    Núria Segura
    -
    8 juny, 2022

    L'atac de Rússia a Ucraïna ha provocat la difusió de centenars de vídeos i imatges, molts d'ells falsos. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Núria Segura repassa l'orígen de la desinformació en conflictes bèl·lics des de la Guerra de les Gàl·lies fins a l'actualitat. 

    Soldats del front ucraïnès durant el conflicte | Foto: Ministeri de Defensa d’Ucraïna.

    Les notícies falses sempre han exisitit i formen part de les campanyes de desinformació de governs i partits polítics. Avui es difonen a través de nous canals com les xarxes socials, fet que contribueixen que es propaguin com la pólvora. La guerra iniciada a Ucraïna posa de manifest alguns exemples com cadàvers que es mouen, fosses comunes que no existeixen o el consum de cocaïna del president Volodímir Zelenski. 

    El llibre "La Guerra de les Gàl·lies" de Juli Cèsar és considerat la primera gran informació falsa publicada sobre un conflicte. Un altre cas el trobem durant la Primera Guerra Mundial, quan el govern britànic va fer córrer el rumor en els mitjans de comunicació que les tropes germàniques amputaven les mans dels infants. Aquesta estratègia s'anomena Atrocity propaganada.

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.