Des que el passat 14 d'octubre va fer-se pública la resolució del Tribunal Suprem, els platós televisius han recorregut a tertulians i a imatges sovint descontextualitzades i centrades en el conflicte al carrer. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Aida Deturck ens porta les claus de la cobertura de Betevé que ha generat crítiques molt positives tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.
Catalunya ha estat un focus informatiu de primer ordre arran dels fets posteriors a la sentència del 14 d'octubre que anunciava llargues penes de presó pels dirigents independentistes empresonats. Davant la resposta massiva al carrer, els platós televisius estatals van recórrer a tertulians amb opinions diverses sobre el que succeïa al carrer mitjançant imatges sovint descontextualitzades i centrades en el conflicte i la violència.
Davant aquest maremàgnum informatiu, Betevé va optar per fer una cobertura diferent que ha generat crítiques molt positives tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. El portal líder en informació televisiva a Espanya Vertele i Mònica Planas a l'Ara van lloar el plantejament informatiu de la televisió de Barcelona, ja que no van utilitzar “la retòrica constant”, sinó que van deixar que les imatges parlessin per elles mateixes i no van deixar “arrossegar-se per l’excitació de l’entorn”, tot i la difícil situació en què a vegades es trobaven els periodistes.
Les dades il·lustren el bon resultat d’audiència que ha suposat aquesta cobertura. Del 14 al 21 d’octubre, Betevé va tenir una audiència superior a les 564.000 persones, el que suposa que aquell mes registrés el seu rècord històric de consum amb un 65% més d’audiència que el setembre. Sergi Vicente, director de Betevé, afirma que aquest èxit no és fruit d’inventar-se una cosa nova o invertir uns diners que no tenen, sinó d’haver estat fidels a tot el que han fet fins ara.
Pots llegir l’article sencer a
Report.cat
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari