La Setmana dels Rahola ofereix demà, dissabte 22 de febrer, a les 12 del migdia, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, una conversa amb el veterà presentador Jordi Hurtado, que condueix diàriament el concurs més veterà de la televisió espanyola: Saber y ganar (La 2). L'acte serà conduït pel periodista Alfons Petit.
Ja fa 28 anys que presenta Saber y ganar, tot i que va debutar a la petita pantalla al 1985, amb Si lo sé, no vengo. Ha passat també per la ràdio i ha fet doblatge, però Jordi Hurtado és conegut, sobretot, per la seva eterna joventut, fet que es pren amb el seu característic bon humor. Al 2015 va fer un cameig a la sèrie El Ministerio del Tiempo fent broma sobre aquesta suposada immortalitat: el presentador seria, en realitat, un viatger del temps. El periodista Alfons Petit intentarà esbrinar què hi ha de veritat en tot això i quina és la clau del seu èxit.
- Jordi Hurtado i Torres (Sant Feliu de Llobregat, 1957) és presentador de televisió, conegut sobretot per haver conduït diversos concursos de TVE: Si lo sé no vengo, La liga del millón, Pictionary, Carros de juego o Juguemos al Trivial, entre altres. Però ha estat amb Saber y ganar, que s’emet a La 2 des del 17 de febrer de 1997 (primer, de dilluns a divendres i, des del 2011, també en cap de setmana), que s’ha guanyat l’afecte del públic. També és actor de doblatge i ha fet ràdio (La radio al sol, a Ràdio Barcelona Cadena SER o La alegría de la casa, també a la SER).
- Alfons Petit Boyero (Girona, 1968), periodista i llicenciat en Dret, és cap de redacció del Diari de Girona i responsable del suplement “Dominical”. Coautor dels llibres Gironins d'abans del 36 (amb Jordi Vilamitjana) i 100 anys de La Salle a Girona. 1905-2005 (amb Màrius Fuertes, Santiago Hernández i Manel Vázquez), ha guanyat diversos premis periodístics, entre els quals el Tasis-Torrent, el Carles Rahola i el Manuel Bonmatí
Dimecres vinent, Txell Feixas ens parlarà de les dones silenciades a Gaza i l'Afganistan
La XIII Setmana dels Rahola arribarà dimecres vinent, 26 de febrer, a les 6 de la tarda, a l'Auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, a la darrera conversa d'aquesta edició. La protagonitzarà la periodista Txell Feixas, que parlarà amb Angels Bronsoms de com s’expliquen actualment els conflictes armats, dels efectes de la guerra de Gaza en el col·lectiu femení, i de la situació de les dones a l’Afganistan, entre altres temes.
La XIII Setmana dels Rahola vol oferir estones de pausa per escoltar històries i reflexions de professionals que tenen molt per compartir, lluny de la tempesta comunicativa dels pescaclics, la desinformació i la incertesa.
La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari