• La col·legiada Rosa María Calaf, guardonada amb el Premi Pilar Narvión d'Alcanyís

    18 setembre, 2024

    En el marc del IV Curs de Periodisme Especialitzat d'Alcanyís, la periodista col·legiada Rosa María Calaf rebrà un reconeixement per la seva àmplia trajectòria, que segons ha qualificat el jurat, destaca per la qualitat i rigorositat, així com per ser una pionera en el periodisme nacional i un referent femení, que encarna el que va representar Pilar Narvión, periodista a qui el premi ret homenatge.

    Rosa María Calaf guardonada amb el Premi Pilar Narvión 2024

    El jurat, presidit per Eva Defior, directora del grup de comunicació La Comarca, juntament amb Isabel Poncela, presidenta de l'Associació de Periodistes d'Aragó, i l'alcalde d'Alcanyís, Miguel Ángel Estevan Serrano, han pres la decisió per unanimitat. El guardó serà lliurat aquest divendres, 20 de setembre, durant la segona jornada del Curs de Periodisme Especialitzat d'Alcanyís, una trobada anual que aquest any se centra en el periodisme gastronòmic i turístic.

    A més, Rosa María Calaf, que participa en aquesta edició de les jornades, protagonitzarà aquell mateix matí una conversa oberta al públic a les 12:15 h amb el periodista David Jiménez, exdirector d'El Mundo, sobre “Corresponsals i enviats especials. Reflexions després d'una vida recorrent el món”. L'acte tindrà lloc al Teatre Municipal d'Alcanyís.

    Rosa María Calaf (Barcelona, 1945) és llicenciada en dret i periodisme, i és una de les corresponsals de Televisió Espanyola amb més recorregut i experiència, cobrint informacions des de ciutats com Nova York, on va informar sobre els Estats Units i el Canadà; Moscou, per a la Unió Soviètica i Rússia; Buenos Aires, per a Amèrica del Sud; Roma, per a Itàlia i el Vaticà; Viena, per a Europa de l’Est i els Balcans; i Hong Kong i Pequín, per a la regió Àsia-Pacífic. A més, va formar part de l'equip fundador de TV3. 

    Al llarg de la seva extensa carrera, ha estat reconeguda amb més de 35 premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Periodisme de Catalunya, el premi "A tota una vida" de l'Acadèmia de Televisió, el premi Ondas a la millor tasca professional el 2001, i tres doctorats honoris causa.

    En record i honor de Pilar Narvión

    Pilar Narvión (Alcanyís 1922 - Madrid 2013) va ser una pionera de la crònica social, internacional i política, relatant els esdeveniments més destacats de la segona meitat del segle XX. La seva capacitat d'anàlisi i la seva habilitat en un context en què les dones periodistes eren una rara presència al parlament nacional, la van convertir en una figura clau del periodisme de l'estat. Així, el guardó que porta el seu nom no només premia una trajectòria excepcional, sinó que també reivindica el llegat de les dones que han obert camí en la professió.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.