A la taula rodona hi van participar Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia; Núria Ferré, periodista de betevé; Lluís Caelles, periodista de TV3 i president del Consell Professional d’Informatius i Xantal Llavina, directora del programa Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio i TV3, com a moderadora. El tema principal del debat té el seu origen en el recent i polèmic anunci del nou director de BBC, Tim Davie, als seus treballadors, on els prohibeix que expressin opinions polítiques a les xarxes socials. “Si voleu ser un columnista d’opinió o fer campanya partidista a les xarxes socials, és una opció vàlida. Però aleshores no hauríeu de treballar a la BBC”.
Les xarxes socials són una eina imprescindible per al desenvolupament de la professió periodística en el segle XXI i tenen una capacitat multiplicadora de l’abast comunicatiu dels mitjans. La seva capacitat democratitzadora, però, genera el dubte sobre qui lidera el procés comunicatiu dins les xarxes. Una altra de les qüestions que es van tractar a la taula rodona va ser la llibertat individual de comunicació del periodista, entre la dimensió personal i la professional, i de si és possible participar en les xarxes sense deixar entreveure l'opinió pròpia.
D'altra banda, els periodistes van valorar molt positivament la repercussió dels fenòmens socials com ara el MeToo, un moviment viral que denunciava situacions d'agressió o abús sexual, que va aprofitar l’ampli abast de les xarxes per fer una denúncia col·lectiva amb un èxit mai vist fins aleshores.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari