La verificació de dades no només s'hauria d'aplicar als mitjans de comunicació, sinó a totes les entitats que fan negoci amb la informació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Núria Segura ha parlat amb l'activista Simona Levi sobre fake news i narratives tecnòfobes.
El Col·legi de Periodistes va rebre la visita de Simona Levi, activista del portal Xnet, el passat 22 de gener. Durant l’esmorzar de premsa, Levi va debatre amb els col·legiats les propostes que apareixen al seu llibre #FakeYou: Fake News i desinformació (Raig Verd, 2019) per combatre les informacions falses o no verificades.
L’activista reclama que les mesures que apareixen al seu llibre per verificar dades no només s’apliquin als mitjans de comunicació, sinó a tothom que produeix informació. En aquest punt assenyala específicament a les institucions i partits polítics. De fet, va posar en relleu que els principals creadors o pagadors de notícies falses són els mateixos partits polítics.
La feina de Levi para especial atenció en què vivim en un moment immers en la “tecnofòbia”. Això es deu al fet que es culpa a Internet de la creació de fake news, la qual cosa serveix per justificar polítiques que comporten la retallada de llibertats digitals. Tanmateix, Levi defensa que el fenomen de les fake news no és res nou, ja que les classes dirigents sempre han emprat informacions falses per mantenir-se al poder o guanyar guerres, i el Cavall de Troia n’és un clar exemple.
Pots llegir l’article sencer a
Report.cat
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari