Downing Street ha fet públics uns documents desclassificats on es demostra l’estreta relació entre els serveis d’intel·ligència britànica i l’agència Reuters durant la Guerra Freda. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Irene Riart ens parla de la influència britànica en el món de la informació durant els anys seixanta i setanta.
El departament de política exterior de Downing Street ha fet públics uns documents desclassificats on es demostra l’estreta relació entre els serveis d’intel·ligència britànics i l’agència de notícies Reuters. Aquesta rebia pagaments del govern britànic durant els anys de la Guerra Freda a través de la contractació de serveis per la BBC.
La influència del govern britànic sobre Reuters ja es produïa abans que l’agència obrís la seva delegació a Orient Mitjà l’any 1969. De fet, els pagaments secrets a l’agència van començar en algun moment indeterminat després de la Segona Guerra Mundial. Els documents també mostren que la política exterior britànica va replicar acords similars amb Reuters a l’Amèrica Llatina.
A partir de la publicació dels documents, el portaveu de l’agència, David Crundwell, va reconèixer que “nombroses organitzacions van rebre diversos tipus de subsidis estatals després de la Segona Guerra Mundial”. Per la seva banda, el govern britànic s’ha negat a comentar les informacions revelades.
Pots llegir l’article sencer a
Report.cat
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari