Un grup de col·legiats del Col·legi de Periodistes de Lleida visita aquest petit celler de Les Garrigues.
Sis hectàrees de vinya i unes 20.000 botelles de vi a l’any. Amb aquests números, Antonio Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars , situat a la població d’Arbeca, a la comarca de Les Garrigues, va presentar dissabte passat a grup de col·legiats el seu petit negoci vitivinícola. La trobada es va iniciar amb un recorregut a les instal·lacions del celler i va finalitzar amb un tast de vins.
Les primeres vinyes es van plantar l’any 2002, ben a prop de la fortalesa ibèrica Els Vilars d’Arbeca. L’Antonio va apostar només per varietats de raïm franceses: Merlot i Syrah. En total, 20.000 ceps que produeixen uns 30.000 quilos de raïm i oferir una edició petita i limitada dels vins que produeix Vinya els Vilars que pertany a la Denominació d’Origen Costers del Segre. Actualment, el celler disposa de novelles i joves plantacions de ceps amb noves varietats que confereixin al Vinya els Vilars una distinció respecte a altres cellers.
Durant la visita, els col•legiats assistents van tastar 3 vins de Vinya els Vilars:
- Leix 2009: 100% syrah, amb aroma de fruita madura, especial i un torrat molt fi.
- Vilars Roble 2011: elaborat amb merlot i syrah, marcat aroma afruitat al nas, fins records de raïm madur, tinta i fusta de qualitat.
- Vilars Gerar 2009: 100% merlot, aromes intensos de fruites madures vermelles i negres, matissos balsàmics i especiats.
La petita producció d’aquest celler d’Arbeca fa que es treballi amb molta cura amb el raïm (que un cop collit, està a menys de 30 minuts de la sala de cupatge), i això li confereix un valor afegit al vi que s’hi produeix. Els seus propietaris han aprofitat l’entorn natural, amb paratges garriguencs que envolten el celler Vinya els Vilars, per treballar sota el concepte d’enoturisme.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari