Entre les últimes novetats editorials que ha incorporat el Centre de Documentació del Col·legi de Periodistes s’hi troben:
Emprender en periodismo: nuevas oportunidades para el profesional de la información. (Bárbara Yuste, Margarita Cabrera, Editorial UOC)
Més informació d'aquesta novetat a Wikidiari.info
Aquest llibre vol donar a conèixer quines aptituds i eines es poden fer servir, així com quines sortides professionals es poden trobar en els nous mitjans. També profunditza en el paper de l’emprenedor des del punt de vista periodístic, amb claus per a posar-lo en marxa i idees de models de negoci.
Junceda 1902-1906 (I) (Josep Maria Cadena, Barcelona Àmbit)
Junceda va fer més de 1.300 acudits gràfics per al setmanari ¡Cu-Cut!. En aquest volum, el primer dels tres que es dedicaran a l´artista, recull els 448 inicials. El periodista i crític d´art Josep Maria Cadena ofereix un detall tècnic i una contextualització històrica de cadascun d´ells, i aconsegueix un llibre que combina la bellesa dels dibuixos, l´humor dels acudits i una aproximació al coneixement de l´època d´ara fa cent anys.
L’Esquella de la Torratxa: 60 anys d’història catalana (1879-1939) (Jaume Capdevila (KAP), Efadós)
Més informació d'aquesta novetat a Wikidiari.info
L’Esquella de la Torratxa és una de les publicacions més importants del panorama periodístic català. Aquest 2014 se celebra el 75è aniversari de l’aparició del darrer número d’aquesta revista, que va retratar la societat catalana durant 60 anys. Per les seves pàgines hi van passar la gran majoria dels dibuixants de premsa del seu temps i també serví de tribuna d’alguns dels noms més notables del nostre periodisme.
La Banda que escribía torcido: una historia del nuevo periodismo (Marc Weingarten, Stephen Marchand, Madrid Libros del K.O)
Aquest llibre parla sobre la generació de periodistes nord americans que van revolucionar l'ofici amb l'anomenat 'nou periodisme'. Periodistes com Tom Wolfe, Hunter S.Thompson o Gay Talese van formar part d’una generació que va dinamitar les convencions de la societat tradicional. Estaven allà per narrar sobre la vida i la societat d'una manera fins aleshores inèdita: eren els nous periodistes.
La tormenta perfecta. Diez casos de crisis que conmovieron España. Cómo se gestionaron y cómo debieron resolverse. (Enrique Alcat, Deusto Ediciones)
Més informació d'aquesta novetat a Wikidari.info
Enrique Alcat, expert en la gestió de crisis de comunicació, analitza deu dels fets que van sacsejar Espanya el 2013 i que van aguditzar encara més el desprestigi intern i extern que el país porta anys guanyant-se a pols.
La tormenta perfecta recorre transversalment aspectes como la estratègia, els valors ètics, els intangibles, la marca, la preparació o la formació per evitar que en un futur sorgeixin casos semblants i, si així fos, que els seus dirigents o gestors puguin canviar ràpidament d’enfocament i frenar a temps la inexorable crisis de comunicació.
Gaziel. Tot s’ha perdut. (La Magrana)
Més informació d'aquesta novetat a Wikidiari.info
A través d'aquesta antologia, inèdita fins avui i que recopilava articles escrits entre els anys 1922 i 1934, Gaziel va oferir una crònica memorable d'uns anys crítics i capitals de la política catalana, el període que va de la Dictadura de Primo de Rivera, passant pels inicis il·lusionadors de la Segona República, fins al col·lapse del catalanisme motivat pels fets del Sis d'Octubre. Gaziel, a més, va assajar explicacions ambicioses sobre les relacions de Catalunya i Espanya i va demostrar la seva lúcida independència de criteri a l'hora d'analitzar les arrels i l'evolució dels líders i els partits del moviment catalanista.
Tots disponibles per a vosaltres al Centre de Documentació Montserrat Roig!
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari