• Presentació de l'estudi sobre el tractament mediàtic i a les xarxes socials de la joventut migrada a Catalunya

    9 novembre, 2021

    Una de les primeres conclusions de l’estudi desvetlla i alerta com es construeix aquest discurs d’odi i d’estigmatització d’aquest col·lectiu, des de les xarxes socials i els mitjans de comunicació, per part d’alguns moviments d'extrema dreta. La trobada de premsa va tenir lloc el passat dimarts 16 de novembre a les 16.00 h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes.

    El Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació FC Barcelona presenten un estudi sobre la tipologia i el tractament informatiu que rep la joventut migrada sense referents familiars en els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Vine el pròxim dimarts 16 de novembre a les 16.00 h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal inscripció prèvia per assistir a l'acte. 

    La presentació comptarà amb el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona. A continuació es presentaran les conclusions de l'estudi sobre la Tipologia i tractament informatiu que rep la joventut migrada sense referents familiars en els mitjans de comunicació i les xarxes socials", elaborat per Sònia Cormenzana i Joan Palomés, ambdós periodistes col·legiats membres del Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els acompanyaran dos joves que han estat beneficiaris del programa de la Fundació FC Barcelona. 

    A Catalunya han arribat més de 8.000 joves migrats sols menors d'edat que han estat acollits i atesos pel sistema català de protecció a la infància i l'adolescència. Els mitjans de comunicació tenen una gran influència en la creació de l'opinió pública que finalment determina el rebuig o l'acolliment, l'exclusió o la integració. De manera que les dues entitats han treballat conjuntament per donar unes recomanacions per a millorar la cobertura mediàtica en relació amb els Menors Estrangers No Acompanyats.

    L'estudi ha analitzat 323 textos d'un ampli ventall de mitjans generalistes i d'àmbit comarcal, en català i castellà, i un total de vuitanta fotografies. 

    CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA

     

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.