Sara Masó va ser col·laboradora a la revista Capçalera, editada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya des de la seva creació el 1989. La seva tasca es va centrar en la secció "Dia a Dia", on hi figuren notícies de comunicació referents a Catalunya, de la resta de l’Estat i internacionals. Segons una de les últimes enquestes col·legials, els lectors afirmaven que aquesta era una de les seccions més consultades i valorades de la revista. Per fer la seva feina, a la Sara era fàcil trobar-la als actes del Col·legi amb la seva llibreta on prenia acurades notes, on també recollia les impressions i entrevistes als protagonistes de les seves informacions. I també se la podia veure molt sovint al Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi, on repassava els diaris i totes aquelles publicacions que li podien servir per la secció.
Sara Masó va formar-se com a periodista en la primera promoció de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB l'any 1976. Va treballar com a periodista a Diario Femenino i a la redacció de local de Mundo Diario sota la direcció de Ramon Solanes i Josep Pernau. En fer fallida el Grup Mundo, va col·laborar durant un any i mig a la secció d’espectacles de La Vanguardia, secció de la qual la seva germana, Àngels Masó n’era crítica de cinema i redactora en cap.
El 1984 va treballar per a l’Ajuntament de Barcelona com a cap de premsa del districte de Gràcia i a l’any olímpic, 1992, s’integra al departament de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona durant el mandat del llavors alcalde Pasqual Maragall.
Néta del capità de la marina mercant Salvador Maristany i Sensat, Sara Masó disposava d’una valuosa documentació històrica sobre temes marítims: llibres i revistes que descriuen la navegació atlàntica a l’època del canvi de segle, informes sobre la construcció i l’equipament del Titanic i els exemplars dels diaris britànics i nord-americans que recullen la crònica immediata del naufragi i els testimonis dels supervivents. Tot plegat la va portar a escriure diversos llibres sobre temes marítims; el 1998 publica el llibre La imprudencia del Titanic (Editorial La Campana), en el que descobreix la identitat dels dos catalans i dues catalanes que viatgen en el mític transatlàntic o els Mars del meu avi, l'any 2008.
Sara Masó va rebre l’octubre de 2006 el premi Rosa del Desert a la trajectòria professional que atorga l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Precisament l'ADPC també li va fer un perfil biogràfic a periodistes en temps difícils
1 Comentari
Deixa el teu comentari