La revista Capçalera del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha rebut nombroses visites des que va ser digitalitzada, amb la col·laboració de la càtedra REPSOL-URV, pel Centre de Documentació Montserrat Roig. El projecte es va començar a impulsar el 2012 quan la Junta de Govern va decidir aprovar el projecte de "digitalització del fons històric i editorial del Col·legi.
La digitalització de la revista coincidia amb els 175 números de la publicació del Col·legi, que s'edita des de 1989 i disposa de més de 2.700 articles i reportatges, més de 900 autors i més de 18.000 imatges o pàgines escanejades. Els temes que tracta el contingut de la revista van més enllà de la professió periodística i també incorpora temes al voltant dels mitjans digitals o els gabinets de comunicació. A més, aposta per un format dinàmic, modern i diferent a la resta de les revistes publicades en la mateixa línia i d'entitats similars. La revista es pot trobar als quioscos del centre de Barcelona pel preu de 4 euros, també està oberta a la web del Col·legi de Periodistes per als col·legiats i col·legiades i, a través de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), un repositori cooperatiu des del qual es poden consultar revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
Les estadístiques que s'han recollit en el RACO únicament comptabilitzen les consultes que s'han realitzat a la revista i, a més, es poden determinar les consultes per país. Els països estrangers generalment tenen una consulta molt alta i Alemanya, seguida d'Espanya, destaca com el país que més ha consultat la revista des del passat 5 de juliol. També s'han recollit els 30 articles més consultats i, actualment amb 43 consultes es troba en primer lloc l’article “Jaume Calafell i Pifarré” de Josep Cruañas i Tor, una publicació que tracta sobre Jaume Calafell, fotògraf professional en fotoperiodisme i fotografia de retrats del segle XX, des de l’època del franquisme fins a la transició. En segon lloc, amb 32 consultes, el text publicat per Quim Marqués que tracta sobre les retallades que pateixen els investigadors universitaris, que han caigut un 38% en quatre anys.
A part de la revista "Capçalera", també es pot consultar els "Annals del Periodisme Català", revista d'anàlisi i reflexions professional que es dedica predominantment a la publicació de nombres monogràfics i que compta amb un total de 79.654 des de 2013.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari