De tot plegat, en volem parlar i contrastar bones/males pràctiques coincidint amb la presentació de l’informe sobre la cobertura periodística dels atemptats del #17A que, entre altres conclusions, destaca que es va donar més veu que mai a la comunitat musulmana.
L’informe el presenta l’Observatori de la Islamofòbia als Mitjans en un esmorzar de treball a Barcelona organitzat en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Amb la participació de:
- Marc Vidal, periodista, vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
- Lurdes Vidal, codirectora de l’Observatori, directora de l’àrea Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed.
- Pedro Rojo, codirector de l’Observatori, president de la Fundació Al Fanar.
Quan: Dimecres 15 de novembre, a les 9.30 h
On: Sala de Juntes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla, 10 · Barcelona).
Es prega confirmació d’assistència a com@iemed.org
El Observatorio de la Islamofobia en los Medios és un projecte liderat per la Fundació Al Fanar i l'IEMed amb el suport de la Fundación Tres Culturas, Casa Árabe y la FundaciónEuroárabe.
Identifica des de principis de 2017 informacions periodístiques que cauen en la islamofòbiade 6 mitjans d’abast estatal.De fet, l’informe del primer trimestre de 2017 sobre aquests mitjans (La Vanguardia, El Mundo, La Razón, 20 minutos, El País y Diario.es) conclou que el 66% de les seves notícies sobre islam, musulmans o gihad sónislamòfobes.
L’objectiu de l’Observatori és promoure en col·laboració amb els mitjans i els periodistes "un periodisme, precís, equilibrat i conscient de la seva funció com a formador d'opinió a l'hora de fomentar una societat inclusiva". En aquest sentit, recull també iniciatives i bones pràctiques existents tant a Espanya com a Europa. www.observatorioislamofobia.org
1 Comentari
Deixa el teu comentari