La Responsable de l’Àrea de Planificació i Desplegament Territorial de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+, Lluïsa Jiménez i Gusi va demanar als periodistes presents al taller que es va celebrar esta setmana a la seu col·legial de Tortosa que també “expliqueu quan les coses es fan bé”, en temes LGTBI. Jiménez va fer referència al fet que els mitjans de comunicació sempre es fan ressò de les notícies negatives, pallisses a persones d’una determinada orientació sexual, suïcidis..., però que mai es fan ressò dels encerts o millores en temes sobre la diversitat per orientació sexual.
Lluïsa Jiménez va matisar que estes notícies negatives “fan molt de mal” a les famílies de persones que també tenen l’orientació sexual de la persona implicada i les fa viure en una angoixa constant. És per això, per a evitar estos patiments i estos fets negatius, que la tècnica considera que els mitjans de comunicació poden fer una gran tasca normalitzant la realitat d’estes persones.
El taller Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGBTI i contra la discriminació: la comunicació diversa és una eina clau, organitzat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya amb suport de la Demarcació de Terres de l'Ebre del CPC, pretenia explicar la importància que té comunicar en la diversitat per orientació sexual de gènere i familiar, com una eina clau per a mostrar una societat diversa i inclusiva i normalitzar precisament esta diversitat. L'encarregat de fer la presentació del taller va ser el Director General de Polítiques públiques LGBTI+, Xavier Florensa.
Actualment, la discriminació és molt comú quan hi ha expressions de gènere ”no normatives” o quan es donen per fet determinats rols, com per exemple que tothom és heterosexual o que en el moment de néixer només ja som xiquets o xiquetes “quan això no ho portem als gens, ho aprenem amb la cultura. L’orientació sexual és independent dels genitals” .
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari