• La Intel·ligència Artificial centrarà la I Nit de la Comunicació de La Selva

    3 maig, 2024

    La jornada és una iniciativa d'un grup de professionals de la comunicació sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

    Cartell de la I Nit de la Comunicació de la Selva
    Cartell de la I Nit de la Comunicació de la Selva

    Un grapat de periodistes i professionals de la comunicació de la comarca de la Selva, sota el paraigua de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i amb el suport de la Diputació de Girona, han tirat endavant la I Nit de la Comunicació de la Selva: un esdeveniment sense afany de lucre que vol convertir-se en una trobada anual per intercanviar experiències, fer networking i explorar noves tendències en els àmbits del periodisme i la comunicació.

    Els “culpables” de tot plegat són Montse Codina, periodista col·legiada i responsable del servei de comunicació del Consell Comarcal de la Selva; Marc Sureda, periodista col·legiat i director de NOTIDIG; Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; i David Rueda, tècnic audiovisual i director de l’empresa Rueda Visuals.

    Els seus promotors han presentat la programació aquest dijous a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Girona, on també hi ha participat Jordi Grau, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Clarà, dissenyador, creador de la imatge de la trobada; i Natàlia Figueras, diputada de la Diputació de Girona i alcaldessa de Maçanet de la Selva.

    El dissenyador Jordi Clarà, de l’estudi SEVENTY SEVEN, ha explicat que la imatge de la Nit de la Comunicació se centra en la coexistència de dos elements eteris que prenen forma a través de la línia i el punt, creant una iconografia pròpia: la IA com trama de fons representada amb els elements linials, i els punts com a flux orgànic d’informació.

    Jordi Grau, per la seva banda, ha destacat la “implicació total” de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes en aquesta iniciativa, que posa en valor l’ofici de periodista i la tasca de tots els comunicador; i Natàlia Figueras ha ressaltat la importància de la comunicació, perquè “contextualitza la societat”, i ha assenyalat que cal posar en valor “els periodistes i comunicadors honestos” que lluiten contra la desinformació.

    La jornada tindrà lloc el dijous 23 de maig, a partir de les 8 del vespre, a l’Hotel Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella i, en aquesta primera edició, es focalitzarà en la intel·ligència artificial. Per a això es comptarà amb Enrique San Juan, periodista expert en aquest tema, que oferirà una ponència sobre com es vincula el periodisme i la IA. Tot seguit, es farà una taula rodona amb els periodistes Jordi Grau, president de la Demarcació de Girona del Col·legi; Tura Soler, especialitzada en successos; Jordi Ribot, fotoperiodista i director de l’agèndia ICONNA; i Carme Martínez, directora de Ràdio Girona – Cadena SER. Els quatre debatran sobre si la IA és una amenaça o una oportunitat per al nostre ofici.

    La I Nit de la Comunicació de la Selva serà conduïda per Mercè Sibina, delegada de TV3 a Girona; i Josep Borrell, periodista i gerent de la Fundació Carl Faust; i comptarà també amb l’actuació de Mireia Pagès Farró, guanyadora del Premi Cançó en Català a la 60a edició dels Premis Recvll; i es clourà amb un aperitiu i una sessió de treball en xarxa.

    L'assistència és gratuïta i oberta a tothom, però cal que t’hi inscriguis clicant aquí.

     

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.