Els avanços tecnològics han superat límits als quals no esperàvem arribar tan aviat, és més, tenim fins i tot robots que estan substituint feines i que ens van sorprenent cada vegada més. No obstant això, tal com explica el periodista Ren LaForme en l’article sobre les millors eines de transcripció automàtiques per a periodistes en el Poynter Institute, la utilització d'aquestes pot reduir el treball del periodista, tanmateix, encara no han tingut l'èxit i l'ús que mereixen.
Des de l'article destaca vuit eines populars de transcripció automàtica destinades a periodistes i les compara per al millor ús del professional:
Les vuit eines que destaca són el DragonDictation, Happy Scribe, oTranscribe, Recordly, Rev, Sonix, Trint i Youtube. Aquestes són capaces de reconèixer i transcriure les paraules que s'adjunten, per exemple d'un àudio o vídeo, i transcriure-les de forma ràpida i eficaç. Les transcripcions es poden fer en qualsevol aplicació, e-mail, SMS... I moltes et donen l'opció d'editar-les després. La majoria d'aquestes eines cobren, per exemple, al voltant de 0,10 i 1 euro per minut. Funcionen com a aplicació per a mòbils o en línia i moltes són capaces de traduir en diversos idiomes diferents, entre ells l'espanyol, l'anglès i el francès.
Tot i que totes les eines que menciona són útils per als periodistes, mitjançant un experiment que va realitzar, la que més destaca pel fet de disposar d'eines d'edició de transcripció i capacitat d'adaptar-se més al volum de treball periodístic és Trint. No obstant això, algunes eines són més útils en altres aspectes com ara la rapidesa o la qualitat de transcripció.
Aquestes eines faciliten el treball dels periodistes a l'hora de fer una entrevista o gravar qualsevol conversa o vídeo, sobretot quan tenen poc temps i necessiten fer el treball per al mateix dia i se'ls acumula.
Pots llegir l'article sencer clicant aquí.
1 Comentari
Deixa el teu comentari