L'acte Gaza: què s'hauria de saber i no expliquem prou sorgeix de la voluntat d'abordar temes que sovint queden relegats a un segon pla en la cobertura bèl·lica del conflicte, com és la discriminació que pateixen els àrabs, l'abús de poder, certes lleis israelianes, vulneracions del dret internacional o l'expansió dels colons, entre altres qüestions, i al mateix temps oferir una reflexió deontològica i periodística després d'un any de guerra. L'acte serà moderat per la periodista col·legiada i membre del grup de treball, Sònia Peralta.
Per això, es comptarà amb la participació de la periodista Beatriz Lecumberri, corresponsal per l'Agència France-Presse (AFP) a diversos països com el Brasil, Veneçuela o França, i que des de 2002 cobreix el conflicte israelià-palestí, actualment des de les pàgines de Planeta Futuro -El País. L'acompanyarà el periodista Eugeni García Gascón, corresponsal a Jerusalem des de fa més de 30 anys i autor de diversos llibres que analitzen la situació a Israel i Palestina. Ambdós viatjaran a Barcelona per assistir a l'acte.
L'activitat organitzada pel Col·legi de Periodistes s'inscriu en el marc del Fòrum Català per la Pau, una iniciativa promoguda pel Govern, el Consell Català de Foment de la Pau i l’Institut Català Internacional per la Pau, que busca enfortir el moviment per la pau a Catalunya.
Veus silenciades arriba a les facultats de periodisme
A més, durant els mesos d'octubre i novembre, el Grup de Treball de Periodisme per la Pau portarà a les facultats catalanes de periodisme i comunicació l'exposició Veus silenciades, una mostra que ret homenatge als més de 120 periodistes assassinats en el conflicte entre Israel i Hamàs, i que té per objectiu conscienciar sobre la situació que viu el periodisme a la zona i la importància de preservar la llibertat de premsa. Des del mes de febrer l'exposició es pot veure a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari