Des del 2016, el Col·legi ha editat una quinzena d’aquestes guies, que ofereixen pautes per al tractament periodístic de temàtiques socialment rellevants. L’objectiu és que els professionals de la comunicació puguin incorporar eines adaptades a les noves realitats socials i que la informació sigui ètica i lliure de discriminacions.
Només aquest any se n’han fet quatre, en col·laboració amb diferents entitats i institucions: “Guia per a una comunicació lliure d'edatisme”, Guia pel benestar i la salut mental dels professionals de la informació, Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI+ als mitjans audiovisuals i Guia d'Estil per a Mitjans de Comunicació sobre Salut Mental (2024).
A més, es troba en procés d’exposició pública la guia “Recomanacions sobre el tractament de la ruralitat als mitjans de comunicació”, que impulsen el projecte Ruralim, liderat per Enric Castelló, professor dels Estudis de Comunicació de la URV, i el Col·legi de Periodistes.
Sobre aquest tipus de catàlegs, Esteve Giralt ha destacat que “són unes eines molt valuoses i necessàries, especialment com a instrument de reflexió i de treball previ a l’elaboració d’una informació periodística”. D’altra banda, Arnau Martínez ha reivindicat que aquests documents contribueixen a fer un periodisme “més conscient, crític i sensible a les noves realitats”.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari